Plantele care te scapa rapid de muste si tantari. Multi romani le au in gospodarie, dar putini stiu la ce sunt bune

Daca va ganditi sa combateti tantarii cu ajutorul unor substante toxice sau a unor capcane pentru insecte inestetice, ar trebui sa stiti ca exista si metode naturale de tinere a tantarilor la distanta.

Citronella

Cel mai probabil, ati auzit de aceasta planta. Uleiul essential de citronella este unul dintre ingredientele cele mai commune folosite in majoritatea repelentelor pentru tantari.
Citronella este o planta perena care emana un parfum puternic ce tine la distanta tantarii. Este foarte usor de intretinut si de crescut. Se poate planta in ghivece, dar si jurul terasei.

Roinita

Roinita este o excelenta sperietoare de tantari. Aceasta planta este cunoscuta si sub numele de menta si este foarte usor de cultivat.
Roinita este o planta rezistenta ce nu se teme de seceta. Creste foarte bine chiar si la umbra.

Iarba matei( Menta Pisicii)

Pisicile o iubesc, dar tantarii o detesta. Este una dintre cele mai bune plante pentru respingerea tantarilor. Aceasta planta este foarte usor de crescut si pisicile o vor adora.

Galbenele

Galbenelele sunt o alegere excelenta pentru alungarea tantarilor. Au un miros unic care este respingator pentru multe insecte. Florile sunt foarte frumoase si pot fi un plus pentru orice pat de flori. Incercati sa le plantati pe langa casa, astfel incat tantarii sa nu va de-a tarcoale.

Publicitate

Busuioc

Vreti un beneficiu dublu? Atunci, plantati busuioc. In primul rand va veti proteja impotriva tantarilor si in al doilea rand il puteti folosi la diferite preparate culinare.
Exista o multime de soiuri de busuioc, dar gradinarii recomanda busuiocul cu aroma de lamaie. Busuiocul este foarte usor de cultivat si nu veti avea nici o problema cu el.

Rozmarinul

Este si el o planta aromata,folosita pentru respingerea eficienta a tantarilor. Ca sa alungi cu succes insectele nedorite, poti fierbe planta si sa asezi la fereastra o cana fierbinte din care ies aburi de rozmarin. Mirosul puternic ii tine la distanta pe tantari.

Lavanda

Este recunoscuta pentru parfumul sau unic. Daca plantezi lavanda, ai parte doar de beneficii si chiar daca nu stiai, ea este o planta de care se feresc tantarii. In plus, planta uscata o poti pune in dulapul tau cu haine, in saculeti de panza, pentru ca mirosul de lavanda alunga moliile.

Citeste si articolul :   Rugaciune catre Sfanta Treime. Se spune in a doua zi de Rusalii

Condurul doamnei (caltunasi)

Condurul Doamnei este una dintre cele mai utile plante dintr-o gradina fiind planta decorativa, planta medicinala, planta comestibila dar si planta companion ce atrage insectele benefice alungandu-le pe cele daunatoare (afide, musculita varzei, gandaci dar si tantari sau muste).

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.