Ce legume poti planta in gradina ta in luna august

In ultima luna de vara puteti planta legume cu crestere rapida. Exista o multime de astfel de culturi. Iata o lista mai jos cu ce poti planta in luna august:

Sfecla

La sfarsitul verii puteti planta aceste tipuri de sfecla:

– rosie

-modana

Publicitate

-incomparabil

-rezistenta la frig

Castraveti

Puteti planta soiuri timpurii de castraveti, astfel incat sa rodeasca pana cand vremea se va raci.

Ridichi

August este o perioada foarte buna pentru a planta ridichi.

-Würzburg – lungimea culturii de radacini ajunge la 4 cm, diametrul este de 3,9 cm. Are un gust suculent bun, fara amaraciune, nu va flaca mult timp. Perioada de maturare variaza de la 25 la 35 de zile.

-Ascania- soi de maturare timpurie cu culturi de radacini mari. Rezistent la inflorire, creste bine la temperaturi ridicate si la ore lungi de zi.

-Duro potrivit pentru plantare intr-o sera sau camp deschis din mai pana la mijlocul lunii august. Radacinile suculente au culoarea rosie si au o pulpa foarte densa.

Spanacul

Spanacul plantat in luna august este uimitor. El trebuie ferit de frig insa cu o mica sera sau un cadru si se poate recolta la mijlocul lunii octombrie. Daca se protejeaza corespunzator, recoltarea spanacului se poate continua in cantitati mici si in timpul iernii. Primavara, plantele vor deveni foarte productive si vor oferi o recolte bogate pana in luna mai.

Salata verde

Salata este una dintre cele mai rezistente culturi asa ca temperaturile reci de peste noapte nu o afecteaza prea mult chiar daca este plantata si toamna tarziu. Un avantaj al salatei de toamna este acela ca nu mai trebuie sa ne luptam cu caldura verii care o poate arde si face amara.

Fasolea

Daca va grabiti si infiintati cultura de fasole chiar la inceputul lunii august aveti toate sansele sa culegeti pastaile de fasole in toamna. Pentru o cultura uniforma si ca sa va asigurati ca seceta nu afecteaza boabele, ideal este sa infiintati cultura din rasaduri obtinute anterior in spatii protejate.

Citeste si articolul :   7 moduri de a folosi lamaia pentru frumusetea ta

Verdeturi ce pot fi plantate in august

In ultima luna din vara pot fi plantate si verdeturi, nu doare legume…

-marar

-patrunjel

-coriandru

-busuioc

-macris

Ce flori pot fi plantate in august?

-bujori

-iris

-liliac

-zambila

Ce fructe de padure pot fi plantate in august?

-coacaz

-coacaz rosu

-capsuni

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.