Cum sa ai grija de plantele de apartament pe timpul verii. 3 secrete de aur pe care florarii nu le vor spune

Pe masura ce anotimpurile se schimba, la fel se schimba si nevoile plantelor tale. Plantele de interior sunt afectate de schimbarile exterioare. In acest articol, vorbim despre toate trucurile de vara si despre ce poti face pentru a-ti mentine plantele fericite pe masura ce temperatura creste.

Mentine plantele hidratate

Sfaturi bune pentru fiecare fiinta vie. Vara, probabil ca iti vei uda plantele de apartament mai des decat toamna si iarna. Semne evidente cum ar fi ofilirea, ondularea frunzelor sau ridurile – cuplate cu amestecul uscat pentru ghiveci – inseamna ca planta ta are nevoie de mai multa apa. Daca programul iti permite, uda plantele dimineata devreme sau seara, cand soarele este cel mai putin puternic, pentru a evita arderea plantelor si evaporarea apei. Daca amestecul tau de ghiveci se usuca foarte repede intre udari, il poti ajuta sa retina umiditatea adaugand pietre sau mulci deasupra solului.

Fertilizati plantele frecvent

Acele flori care sunt plantate in ghivece, prezinta un deficit de nutrienti iar acesta scade de la un sezon la altul. Pentru a le oferi un plus de vitalitate si nutrienti plantelor, adaugati un fertilizator NPK acestora. Un sfat pentru o eficienta maxima in ceea ce tine de fertilizare, este sa fertilizati plantele frecvent, insa intr-o cantitate mica. In acest mod, ele vor avea in mod constant nutrientii necesari.

Tratarea plantelor impotriva bolilor

In afara de infestarea cu paraziti, unele plante pot suferi si din cauza conditiilor de mediu – un vas prea mic, prea putina lumina, prea multa sau prea putina apa. Daca planta a crescut prea mult, ia in calcul transplantarea, informeaza-te cu privire la nevoile plantei in ceea ce priveste lumina si ofera-i conditiile de care are nevoie. Incearca pamantul plantei cu degetul – daca este uscat si are crapaturi, uda-l mai frecvent (dar nu mult o singura data), iar daca este prea umed, mareste perioada dintre udari.

Publicitate

Muta plantele in aer liber

Este greu sa stai in casa in timpul verii. Plantele pot beneficia si de timpul de afara. Daca intentionezi sa-ti muti plantele afara pentru vara, vi dori sa te asiguri ca mutarea este treptata, iar temperatura pe timp de noapte este constant peste 18 grade Celsius. Incepe prin a le aseza in cel mai umbrit loc pe care il poti gasi, apoi trecele treptat intr-un loc cu putina lumina, dar evita lumina directa a soarelui. Un loc umbrit afara este ca cel mai insorit loc din interior, mai ales vara. Aflati mai multe despre mutarea cu succes a plantelor in aer liber pentru vara aici.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.