Echinoctiul de toamna 2021. Ce e bine si ce nu e bine sa faci pe 22 septembrie

Acest fenomen reprezinta momentul in care ziua si noaptea devin egale ca durata. Multe obiceiuri si traditii sunt asociate cu aceasta zi.

Anul acesta, echinoctiul de toamna din emisfera nordica va veni miercuri, 22 septembrie. Din acest moment ziua va incepe sa scada. Va puteti astepta la o senzatie de rece, natura se pregateste pentru hibernare. Este adevarat, daca apare un anticiclon, temperatura aerului poate sa se schimbe.

Echinoctiul de toamna coincide cu sarbatoarea slava a sosirii toamnei.

In aceasta zi, stramosii nostri sarbatoreau sfarsitul recoltei, vedeau rezultatele si multumeau divinitatii. De asemenea, oamenii faceau o masa bogata, cu multe felurile de mancare cu varza – placinte,  tocanite si multe altele.

Oamenii cred ca pe 22 septembrie nu ar trebui sa stai acasa, sa te plictisesti si sa fii trist, altfel anul viitor va fi o recolta proasta.

In unele zone se obisnuieste curatarea casei si arderea gunoiului.

In plus, vremea din acea zi era folosita pentru prevedea cum va fi iarna. Daca pe 22 septembrie este cald si soare – va puteti astepta la putina zapada si iarna geroasa, daca ziua este ploioasa si rece – iarna va fi umeda si viscol.

Citeste si articolul :   Fuzarioza, una dintre cele mai intalnite boli la rosii. Cauze si metode de combatere

In aceasta zi, „portile ceresti” se deschid si se crede ca un astfel de moment este ideal pentru dorinte, rugaciuni si practici spirituale. In aceasta zi, oamenii trebuie sa-si faca planuri si sa-si noteze dorintele – totul se va implini cu siguranta.

Ce se face si ce nu se face in ziua echinoctiului

In aceasta zi, ar trebui sa lasi trecutul in spate, pentru a incepe ceva nou daca merita.

Este necesar sa se acorde o atentie speciala sanatatii, inclusiv sanatatii mintale.

Nu ai voie sa te certi, sa te confrunti si sa injuri. Poti speria norocul si prosperitatea.

Orice gand negativ in aceasta zi poate distruge efectul magic si energia pozitiva.

Nu puteti refuza oaspetii intr-o astfel de zi, dimpotriva – trebuie sa pregatiti bunatati si sa va reuniti cu totii la masa.

Autor