Ce sa mananci primavara: cele mai sanatoase si delicioase cinci alimente

In primavara, multi oameni doresc nu numai sa-si dea jos rapid hainele groase si sa imbrace haine mai subtiri , ci si sa isi schimbe putin dieta, adaugand ceva proaspat si bogat in vitamine. Daca si tu vrei sa-ti imbunatatesti dieta, consuma mai des aceste alimente de primavara si lasa-le sa inlocuiasca alimentele grele si grase pe care le consumai adesea iarna.

Verdeturi cu frunze

Verdeturile  cu frunze verzi (rucola, spanac, varza ) sunt mancarea perfecta de primavara. Verdele ajuta la reducerea inflamatiei, imbunatateste hidratarea pielii si a corpului si ofera un plus de vitamine si alti nutrienti benefici, cum ar fi vitaminele A si K, acid folic, clorofila si fibre. Verdeturile cu frunze pot fi folosite in salate, consumate cu hummus (aperitiv cu naut) sau quinoa.

Sparanghel

Sparanghelul este bogat in cupru, seleniu, vitamine B si vitamina K, care sunt esentiale pentru coagularea sangelui, sanatatea inimii si a oaselor. Sparanghelul este foarte usor si rapid de preparat. Este suficient sa-l prajiti sau sa-l fierbeti cateva minute cu adaos de sare, ierburi sau usturoi.

Sfecla

Consumul de sfecla rosie normalizeaza tensiunea arteriala, imbunatateste rezistenta, ceea ce este deosebit de important pentru sportivi si sustine sanatatea creierului datorita continutului ridicat de nitrati dietetici benefici. Sfecla poate fi adaugata in smoothie-uri, salate, supe si feluri principale.

Ridiche

Ridichea este un bun diuretic natural, imbunatateste functionarea stomacului si a ficatului si ajuta la hidratarea pielii. Aceasta leguma de primavara stralucitoare si gustoasa se potriveste bine cu alte legume, ierburi, cereale, fructe, branzeturi tari si chiar cu branza de vaci. Puteti manca ridichi sub orice forma, atat crude, cat si gatite.

Citeste si articolul :   Alimentele grase care sunt de fapt foarte sanatoase

Avocado

Spre deosebire de alte fructe, avocado (da, este un fruct) este bogat in acizi grasi sanatosi, care sunt foarte importanti pentru functionarea inimii si a creierului. In plus, pulpa de avocado contine vitaminele A si E, care sunt esentiale pentru sanatatea ochilor si a pielii. Pentru a alege un avocado copt si gustos, foloseste aceste sfaturi .

Autor