Ce plante de apartament atrag gandacii?
Cand vorbim despre insecte precum plosnitele, moliile, furnicile, gandacii si alti gandaci, este important sa stiti ca le plac mediile umede si intunecate. Pentru a supravietui au nevoie cu siguranta de hrana, dar mai ales de apa. Intr-adevar, daca un gandac poate sta cateva zile fara sa manance, nu se poate lipsi de apa. Acesta este motivul pentru care se gasesc cel mai des in bai si bucatarii, dar nu numai. De acolo se pune problema plantelor de interior, deoarece formeaza o mica casa mereu umeda unde acesti daunatori pot veni sa se hidrateze si sa se hraneasca. Astfel, plantele care necesita multa apa si care sunt udate in mod regulat ajung sa le atraga. Astfel, orhideele si plantele tropicale si exotice favorizeaza dezvoltarea acestor daunatori. Prin urmare, daca observi ca plantele tale sunt invadate de insecte, ia in considerare reducerea frecventei de udare pentru cateva zile.
Cateva sfaturi naturale pentru a scapa de gandaci
Ce scenariu poate fi mai rau decat o invazie de gandaci in casa? Pe langa faptul ca sunt dezgustatoare din punct de vedere vizual, pot transporta germeni si bacterii periculoase. Prin urmare, prezenta lor nu trebuie luata cu usurinta. Sa stiti ca o femela de gandac poate depune pana la 400 de oua in timpul vietii si ca traiesc in colonii.
Iata cateva sfaturi pentru a ii extermina inainte de a va invada casa:
Publicitate
Scapa de reziduurile alimentare: stim evident ca curatenia este esentiala pentru a nu fi colonizat de insecte pentru ca, mai ales, sunt in cautarea hranei. Cu cat gasesc mai multe alimente, cu atat vor prolifera mai mult. In plus, fii constient de faptul ca gandacii sunt omnivori si mananca absolut orice. Prin urmare, este important sa fii cat mai riguros si sa nu lasi nimic in jur. Asadar, nu uitati sa puneti alimentele in cutii ermetice, sa curatati aparatele de uz casnic (cuptor, aragaz etc.), sa spalati vasele zilnic, sa scoateti gunoiul si deseurile menajere in fiecare seara si sa nu pastrati gunoiele animalelor de companie.
Curatati tevile: gandacilor le plac mediile umede si locurile lor preferate sunt, fara indoiala, tevile chiuvetelor si dusurilor . Cu siguranta vor prolifera, daca vor gasi acolo resturi de mancare sau orice alt fel de deseuri.
Evitati inalbitorul: poate parea contradictoriu, dar folosirea inalbitorului este departe de a respinge sau ucide gandacii. Dimpotriva, ii atrage! Acest lucru se explica prin faptul ca acestea din urma comunica intre ele prin feromoni si ca mirosul de inalbitor arata exact ca acesta din urma.
Foloseste repellente naturale: este adevarat ca nu lipsesc insecticidele chimice, inclusiv cele comerciale, dar nu sunt intotdeauna eficiente, mai ales ca sunt in general toxice. Este mai bine sa favorizati in acest caz, produse naturale precum otetul alb , bicarbonat de sodiu sau pamant de diatomee, pentru a stropi in toate locurile strategice in care circula gandacii: colturi, crapaturi si plinte (puteti adauga putin zahar ca momeala pentru a-i atrage si a-i incuraja sa inghita aceste substante).
Acum sunteti gata sa eradicati acesti daunatori. Evident, daca sunteti victima unei infestari abundente, nu ezitati sa apelati la un profesionist pentru o dezinsectie eficienta si radicala.
Publicitate