De ce trebuie sa turnati o lingura de bicarbonat de sodiu pe plante? Un truc puternic care rezolva 4 mari probleme

Pentru a avea grija de plantele tale si pentru a indeparta daunatorii care le-ar putea incetini cresterea, poti folosi produse naturale si usor disponibile, cum ar fi bicarbonatul de sodiu. Pe langa utilizarea sa in intretinerea casei , acest produs economic iti permite si sa ai grija de plantele tale. Iata cum!

Care este beneficiul folosirii bicarbonatului de sodiu pentru plante?

Pentru a avea grija de plantele din gradina sau de peticcul de legume, puteti folosi bicarbonat de sodiu in diferite moduri.

Bicarbonat de sodiu pentru a respinge melci

Melcii sunt gasteropode care strica culturile si dauneaza plantelor. Pentru a le tine departe, pur si simplu presara bicarbonat de sodiu in jurul plantelor predispuse la atacul melcilor.

Bicarbonat de sodiu ca fungicid natural

Bicarbonatul de sodiu are mai multe beneficii pentru plante. Poate fi folosit ca fungicid natural, pentru a proteja plantele de boli criptogamice cauzate de ciuperci. Il poti folosi impotriva mucegaiului care ataca anumite plante precum rosiile. Pentru aceasta, amestecati  1 litru de apa, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, apoi adaugati 1 lingurita de sapun de Marsilia sau sapun negru. Pulverizati solutia pe plantele dvs., imediat ce acestea sunt plantate. Repetati operatia o data pe saptamana timp de doua luni. De asemenea, puteti dilua 4 linguri de bicarbonat de sodiu in 3 litri de apa si puteti pulveriza solutia pe trandafiri si pomi fructiferi predispusi la atacul ciupercilor. De asemenea, trebuie sa stiti ca este indicat sa pulverizati solutia pe zona de sub floare pentru a nu dauna florilor. Nici bicarbonatul de sodiu nu trebuie supradozat, pentru a nu provoca deficiente de calciu sau magneziu. Prin urmare, poate fi fitotoxic.

Bicarbonat de sodiu ca pesticid natural

Bicarbonatul de sodiu este eficient in eliminarea parazitilor si daunatorilor care ataca plantele. Prin urmare, poate fi folosit ca pesticid natural. Pentru a face acest lucru, pur si simplu diluati 1 lingura de bicarbonat de sodiu in 1 litru de apa, apoi pulverizati solutia pe solul plantelor.

Citeste si articolul :   Salata de Purslane sau Verdolaga – doza de sanatate care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa

De asemenea, puteti amesteca 1 lingurita de bicarbonat de sodiu cu 1/3 cana de ulei de masline. Daca aveti plante infestate, amestecati 2 lingurite din acest pesticid cu 1 cana de apa si pulverizati solutia pe solul plantelor dumneavoastra.

Bicarbonat de sodiu pentru stimularea trandafirilor

Pentru a promova cresterea trandafirilor si a le da un impuls, puteti amesteca 1 lingurita de sare Epsom si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu in 4 litri de apa. Apoi pulverizati aceasta solutie pe trandafiri.

Autor