Plantarea si cresterea panselutelor

Plantarea florilor de panseluta

Doar zonele insorite ale gradinii sunt potrivite pentru cultivarea acestor flori. La umbra, va creste incet, iar florile se vor fii mici . Locul de plantare trebuie sa fie lipsit de umezeala si stagnare a apei. Solul argilos, fertil, acid neutru este cel mai potrivit.

Puteti cultiva aceste flori din seminte sau rasaduri. Semintele sunt plantate mai aproape de mijlocul verii. Planta va inflori primavara viitoare. Semintele ar trebui sa fie semanate in randuri in gradina . Dupa ce la rasaduri apar doua frunze, acestea se planteaza .

Daca decideti sa cultivati mai intai rasaduri, faceti acest lucru la inceputul lunii martie. Cu o zi inainte de plantare, udati vasele cu pamant cu o solutie slaba de permanganat de potasiu. In ziua plantarii, intindeti semintele la suprafata, pulverizati-le cu apa dintr-o sticla de pulverizare si acoperiti-le cu sticla. Mutati vasele intr-un loc intunecat. De indata ce apar lastari, mutati vasele pe pervaz.

Dupa aparitia a doua frunze, puteti planta  rasadurile. Spre sfarsitul lunii aprilie  expuneti pe scurt vasele la aer proaspat. Plantati rasadurile in pamant la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai, in functie de vreme. Florile vor aparea la scurt timp dupa plantare.

Publicitate

Ingrijirea panselutelor

Instructiuni de ingrijire:

Udarea este necesara moderata. Floarea  va putrezi rapid din cauza umezelii excesive. In timpul varfului caldurii de vara, udati florile in fiecare zi.

Slabiti solul a doua zi dupa udare.

Distrugeti daunatorii la timp. Mai presus de toate, diferite larve care traiesc in sol dauneaza plantei. Larvele gandacului din mai sunt deosebit de periculoase; distrug rapid tufis dupa tufis.

Aplicati ingrasaminte minerale periodic. In perioada de inflorire, pansamentul cu fosfat si potasiu este cel mai potrivit. Gunoiul de grajd proaspat ca ingrasamant pentru panselute  este strict contraindicat.

Daca locuiti in clima rece, scoateti intotdeauna tufle  de flori pentru iarna si mutati-le intr-o sera. In alte regiuni, inainte de aparitia inghetului, acoperiti florile cu rumegus sau orice material de acoperire.

Citeste si articolul :   Datorita apei cu lamaie - buchetul tau de flori va ramane proaspat mult mai mult decat de obicei

Inveseliti-va gradina cu panselute. Aceste flori adorabile, atunci cand sunt ingrijite corespunzator, vor creste in acelasi loc an de an.

Publicitate

Autor