Nu arunca cojile de mandarine, pune-le pe pervaz pentru a rezolva o mare problema

Pentru a limita risipa, amintiti-va intotdeauna sa reciclati cojile fructelor si legumelor. Aceste coji sunt adesea mult mai utile decat credeti! In acest scop, iata care este utilitatea asezarii cojilor de mandarine pe pervazurile ferestrelor.

Ce rost are sa pui cojile de mandarine pe pervazurile ferestrelor?

Mandarina poate fi folosita in scopuri culinare, dar nu numai. Cojile sale pot fi de asemenea refolosite pentru a pune capat multor inconveniente.

Eliminarea mirosurilor neplacute este una dintre ele! Intr-adevar, plasarea cojilor de mandarine pe pervazurile ferestrelor elimina mirosul ratacit care se acumuleaza in casa.

Iarna, cu totii luptam impotriva mirosurilor de  umezeala si mucegai care ne pot invada casele. Pentru a scapa de ea, poti pur si simplu sa aerisesti in mod regulat incaperile casei tale, tinand ferestrele deschise si favorizand circulatia aerului. Cu toate acestea, cu temperaturile care scad iarna, acest lucru ar echivala cu o racire prea mare a interiorului casei tale, ceea ce ar putea fi neplacut.

Pentru a face din casa dvs. un loc placut parfumat si pentru a scapa de mirosurile de mucegai , tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o cantitate buna de coaja de citrice, in special mandarine, langa ferestre. Le puteti pune si pe caloriferele pornite. In acest fel, parfumul citric al mandarinei se raspandeste in toata casa, eliminand toate mirosurile deranjante.

Alte sfaturi pentru folosirea cojilor de mandarine in casa ta

Desi elimina mirosurile neplacute si parfumeaza casa, cojile de mandarine au alte intrebuintari acasa.

Coji de mandarine, un deodorant pentru rufele tale

Cojile de mandarine pot fi folosite si ca odorizant  pentru rufele tale. Pentru a face acest lucru, uscati   coaja mandarinelor, la cuptor sau in aer liber si puneti-le in saculeti  mici de panza . Apoi puneti-le in dulapuri  si spuneti la revedere mirosurilor urate. Rufele tale vor fi perfect parfumate si dezodorizate.

Coji de mandarine pentru a elimina mirosurile neplacute din cuptor

Dupa cum ati inteles, cojile de citrice sunt foarte eficiente in eliminarea mirosurilor neplacute. Folosit des, cuptorul poate mirosi urat in ​​timp. In acest caz, foloseste cojile de mandarine! Inchise dar inca calde, puneti-le in cuptor. Un miros placut se va raspandi prin cuptor si in toata bucataria, eliminand mirosurile neplacute.

Citeste si articolul :   Cand schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna.

Coji de mandarine pentru a va aroma ceaiurile si infuziile

Cojile de mandarine pot fi folosite si pentru a savura un ceai bun. Si da ! Dupa ce sunt complet uscate, amesteca-le cu ceai , cu conditia ca mandarinele tale sa fie organice. In infuzie, vei avea o bautura delicioasa calda si sanatoasa.

Aceste sfaturi anti-risipa iti permit sa folosesti coji de mandarina in viata de zi cu zi fara a fi nevoit sa le arunci la gunoi!

Publicitate

Publicitate

Autor