Cum sa faci plita sa straluceasca? Un produs simplu din bucataria ta este suficient pentru a face minuni

Printre micile sfaturi pentru a usura viata de zi cu zi, despre unele produse nu vor inceta niciodata sa se vorbeasca. Acesta este cazul bicarbonatului de sodiu, cunoscut in mod obisnuit ca „pulberea universala”. Un mare clasic al gospodariei , bicarbonatul de sodiu este un produs eficient, mai ales pentru a-ti face plita sa straluceasca.

Bicarbonatul de sodiu actioneaza in profunzime asupra urmelor de grasime arse si innegrite care se observa pe plita. Proprietatile sale abrazive fac posibila indepartarea completa a murdariei (materie uleioasa, rugina etc.) de pe obiectele din fier, metal sau otel inoxidabil.

Folosit singur sau combinat cu alte produse precum lamaia printre alte citrice, rezultatul este intotdeauna surprinzator.

1- Curatati plita doar cu bicarbonat de sodiu si apa

Pentru a va scapa de grasime, intindeti generos doua pana la trei linguri de bicarbonat de sodiu pe toata suprafata. Adaugati putina apa fierbinte pentru ca pudra de bicarbonat sa devina usor pastoasa si lasati sa actioneze aproximativ cincisprezece minute inainte de a freca usor cu un burete anti-zgarieturi, mai ales daca aveti o plita ceramica. Apoi, folositi o carpa umeda sau un prosop pentru a sterge. Plita ta este acum ca noua. Acelasi proces este eficient si impotriva ruginii.

2- Curatati  plita cu bicarbonat de sodiu si suc de lamaie

Datorita proprietatilor sale antioxidante, lamaia functioneaza foarte bine cu bicarbonatul de sodiu atunci cand vine vorba de curatare. Trebuie doar sa luati o jumatate de lamaie pe care o veti freca usor pe toata suprafata de curatat unde a fost deja aplicat bicarbonatul de sodiu si sa stergeti asa cum este descris mai sus. Plita  ta va recapata stralucire dupa aceasta operatie.

3- Curatati plita cu bicarbonat de sodiu si otet de cidru.

Combinatia dintre aceste doua produse este un remediu eficient pentru a lupta impotriva celor mai incapatanate urme de murdarie. Cu toate acestea, este contraindicata utilizarea simultana a acestora.

Intr-adevar, daca combinati bicarbonatul de sodiu cu otet de cidru sau otet alb, veti obtine o solutie acido-bazica. Cu alte cuvinte, aciditatea otetului se va dizolva in proprietatile de baza ale bicarbonatului. Astfel cele doua elemente se anuleaza reciproc si pastreaza doar o mica actiune de curatare. Prin urmare, cel mai bine ar fi sa le folositi unul dupa altul.

Citeste si articolul :   6 obiceiuri care ne DISTRUG rinichii

Dupa ce ati aplicat pasta de bicarbonat de sodiu pe plita, pulverizati cu otet si lasati spuma care apare sa slabeasca murdaria. Stergeti cu un prosop inmuiat in apa si gata! Pe langa actiunea sa de stripare, otetul respinge si gandacii prin miros.

Alte solutii naturale pentru curatarea plitei

Exista desigur si alte trucuri ale bunicii care pot scapa de murdarie, la un cost mai mic, respectand in acelasi timp mediul inconjurator.

Sarea grunjoasa: Sarea este eficienta si in absorbtia grasimilor. Stropiti plita cu sare grunjoasa si suc de lamaie. Dupa cateva ore, frecati cu un burete si curatati cu apa.

Sapun negru: de obicei este folosit pentru piele, dar sapunul negru ajuta si la eliminarea grasimilor. Puneti putin pe un burete umed pentru a acoperi suprafata de curatat. Lasati-l sa stea putin inainte de spalat, apoi curatati-l cu apa.

Dupa cum ati inteles, pe langa bicarbonat de sodiu, exista o intreaga gama de produse naturale in casa dumneavoastra; mai ales in bucatarie, care poate fi folosite si ca produs de curatare.

Autor