Cum sa curatati corpul de toxine fara a dauna sanatatii

Organismul uman este predispus la acumularea de substante toxice. Cu cat prezenta lor este mai mare, cu atat o persoana este mai expusa riscului de a se confrunta cu boli periculoase. Cel mai simplu mod de a curata organismul de toxine este cu ajutorul anumitor alimente. Medicii au intocmit o lista de alimente care ar trebui incluse in dieta fiecarei persoane .

Usturoiul

Aceasta planta  are proprietati antiseptice, datorita carora este capabila sa lupte eficient impotriva microorganismelor periculoase care intra in organism. In plus, usturoiul are un efect pozitiv asupra functionarii intestinelor si curata bine vasele de sange. Datorita tuturor proprietatilor enumerate anterior, ajuta sistemul imunitar sa functioneze fara esecuri.

Ceapa

Orice fel de ceapa  va ajuta la curatarea organismului de substante toxice. Ceapa blocheaza cresterea ciupercilor si a bacteriilor daunatoare. In plus, imbunatateste starea pielii.

Lamaie

Acest fruct este indispensabil in procesul de transformare a substantelor toxice apartinand grupului de toxine insolubile in apa in cele solubile in apa. Din acest motiv, ele parasesc corpul uman mult mai repede. Mai mult, lamaia este implicata activ in procesul de curatare a sangelui si a ficatului. Pentru a obtine cele mai multe beneficii, expertii recomanda sa cumparati un fruct bine copt. Se poate distinge prin pielea sa subtire.

Sfecla

Pentru a evita problemele cu cresterea nivelului de toxine din organism, este necesar sa se ia in serios sanatatea ficatului, care serveste ca filtru principal al corpului uman. Pentru acest organ important este util sa se consume sfecla, in care betaina este prezenta. Aceasta componenta va ajuta ficatul sa functioneze normal.

Varza

Destul de des, acumularea de substante toxice are loc cu incalcarea productiei de hormoni. Pentru a va proteja de aceasta problema, ar trebui sa includeti varza in dieta. Aceasta leguma contine o vitamina extrem de rara – metionina, care ajuta la sintetizarea altor vitamine si la vindecarea ulcerelor. In acelasi timp, varza va fi utila atat proaspata, cat si procesata.

Merele

Fructul joaca un rol important in mentinerea functionarii normale a sistemului digestiv, ceea ce va ajuta la evitarea esecurilor in procesul de eliminare a toxinelor. Merele sunt extrem de sanatoase datorita continutului de pectina si alti nutrienti.

Autor