Care este diferenta dintre un ou alb si un ou maro?

Care este diferenta dintre ouale albe si ouale maro?

Oua brune si oua albe.

Multi oameni prefera fie ouale albe, fie ouale maro. Pe de alta parte, putini dintre ei cunosc motivul unei astfel de diferente de culori. Intr-adevar, raspunsul este destul de simplu: depinde de rasa de gaini. Unele  depun oua maro, in timp ce altele  oua albe , uneori chiar fiind albastrui  sau roz. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, alimentatia sau mediul la care sunt supuse gainile, nu afecteaza culoarea oualor acestora. Intr-adevar, depinde mai degraba de culoarea penelor si a urechilor  gainii.

Acestea fiind spuse, retineti ca exista si gaini brune, al caror lobul este rosu si care pot depune oua usor galbui. Prin urmare, ca si  crescator, nu va faceti griji daca gainile voastre depun oua de diferite culori.

Exista diferente de gust intre oua?

Nu chiar ! Pana in prezent, nu exista nicio diferenta distinctiva intre aceste oua, in afara de culoarea cojii. In ceea ce priveste valoarea nutritionala, aceste oua nu sunt practic diferite unele de altele. Cu exceptia cazului in care hrana pentru pui a fost pre-imbogatita cu alte materiale, toate contin aceeasi cantitate de omega-3.

De ce ouale brune sunt putin mai scumpe decat ouale albe?

Intr-adevar, diferenta mica de pret dintre cele doua oua este confuza. Intr-adevar, gainile brune sunt putin „mai mari” decat cele albe si in mod clar au nevoie de un aport nutritional mai mare. Costul suplimentar pentru cresterea gainilor explica asadar diferenta de pret dintre oua.

Ce alte oua mai poti manca?

Ouale de gaina nu sunt singurele care ne pot oferi beneficii. Intr-adevar, poti consuma fara niciun risc si alte tipuri de oua si anume: oua de rata, prepelita, gasca, curca , strut si oua de fazan. Aceste oua pot fi prajite, omleta sau fierte tari.

Prin urmare, este necesara o prezentare generala a valorilor nutritionale ale acestor oua.

Oua de rata:sunt  bogate in grasimi si vitamina D, au si multe minerale benefice pentru fiecare consumator.

Oua de prepelita: bogate in proteine si vitamine, ele ajuta la prevenirea modificarilor in masa corporala slaba.

Citeste si articolul :   De ce este esential sa-ti pui ouale intr-un pahar cu apa inainte de a le consuma?

Oua de curca: surse de vitamine B12 si B9. Aceste oua sunt, de asemenea, bogate in fier, cupru si calciu, printre altele.

Oua de gasca: se stie ca aceste oua au un continut ridicat de proteine. Un ou de gasca contine aproximativ 20 de grame de proteine.

Oua de fazan: bogate in calorii si grasimi, aceste oua contin si vitaminele A si D, precum si multe oligoelemente, precum fluor, fier si zinc.

Oua de strut: considerate cele mai mari oua comestibile, ouale de strut sunt bogate in proteine, fier, potasiu si fosfor. Desi este o sursa buna de magneziu.

Indiferent de culoarea sa, oul ramane o sursa excelenta de proteine pe care o poti consuma in diferite moduri, fie la micul dejun, la pranz sau cina.

Publicitate

Autor