Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa

Mirosul caracteristic al mucegaiului nu este doar neplacut pentru o persoana, ci si daunator sanatatii sale. Sporii fungici se misca liber in aer, se aseaza pe piele si ajung inevitabil in sistemul respirator. Daca, atunci cand apare mucegai in casa, nu incepeti sa rezolvati problema imediat, acest lucru va va afecta negativ starea de bine. Tuse uscata, alergii, oboseala, dureri de cap persistente, sangerari nazale si astm nu sunt toate consecintele umezelii din apartament.

De unde stii daca ai o problema?

Ciuperca nu este intotdeauna vizibila cu ochiul liber, deci trebuie sa va concentrati asupra simtului mirosului. Cum miroase mucegaiul in apartament? Ceva caustic, „subsol”, acest parfum poate fi asociat cu apa stagnanta si noroi. Condesul incepe adesea sa se formeze pe ferestrele din camera.

Principalele cauze ale mucegaiului

Principalul secret pentru indepartarea mucegaiului si a mirosurilor neplacute dintr-o camera este eliminarea cauzei problemei. Daca pur si simplu mascati parfumul caracteristic al umezelii cu ceva, sanatatea dvs. va fi in continuare in pericol. Motivele pentru mirosul de mucegai in casa includ:

-Inundare. Daca vecinii au inundat accidental apartamentul dvs., atunci umiditatea ridicata din camera nu poate fi evitata. In sezonul cald, cu inundatii usoare, puteti incerca sa uscati apartamentul in mod natural, iarna acest proces este mult mai lent, mai ales daca casa are o ventilatie slaba.

-Cazare la parter. De ce o casa  miroase a umed? Motivul este in subsolurile umede cu tevi vechi care nu au fost inlocuite de mult timp. Umezeala excesiva se scurge prin conducte catre podea, pereti si tavanul camerei, ceea ce duce la o problema. Acest motiv al mirosului de mucegai este tipic atat pentru subsolurile caselor , cat si pentru cele de apartamente.

-Cazare intr-o casa veche. Adesea se pune intrebarea de ce exista un miros de umezeala intr-o casa din lemn. Lemnul este unul dintre acele materiale care absorb rapid umezeala si mirosurile neplacute si rezista foarte mult timp, mai ales in combinatie cu o ventilatie slaba.

-Probleme cu instalatiile sanitare si de ventilatie. Daca conductele sunt slab izolate si se formeaza condens, acestea pot provoca un miros neplacut in casa . Daca ventilatia nu functioneaza corect, promoveaza difuzia aburului din baie si bucatarie in zona de living. Aburul se raceste si apoi se aseaza pe pereti. Acestea devin saturate de umiditate, ceea ce duce la formarea unei ciuperci.

Citeste si articolul :   6 metode pentru o cultura bogata de rosii. Toate ingredientele se gasesc in bucatarie

Cum sa scapi de mirosul de mucegai: rezolvarea problemei

1. Solutie de soda. Luata in cantitate de 3 linguri, amestecata cu jumatate de litru de apa pura si 10 picaturi de uleiuri esentiale cu o aroma placuta pentru dvs., de exemplu, citrice. Este folosit pentru prelucrarea placilor, a suprafetelor vopsite si a chitului.

2. Solutie de otet. Ingredientul principal este amestecat cu apa intr-un raport de 1 la 3. Adaugati-l in sticla de pulverizare. Otetul ajuta la prevenirea raspandirii mucegaiului pe haine. In plus, poate fi utilizat in locul unui odorizant de baie, combinandu-l mai intai cu ulei esential.

3. Un remediu universal cu otet si bicarbonat de sodiu. Luati 100 ml de otet, o jumatate de litru de apa fierbinte (pana la 80 de grade), 1 lingura de  orice sapun lichid si aceeasi cantitate de bicarbonat. Ingredientele sunt amestecate si adaugate in sticla de pulverizare. Pentru a elimina sursele de miros neplacut si umezeala, un burete este umezit in compozitia rezultata si petele sunt tratate pe orice suprafata.

4. Amidon. Va permite sa indepartati mirosul de mucegai de pe tricotaje. Amidonul se presara pe tesatura, dupa 7-10 minute hainele sunt scuturate.

Citeste si articolul :   Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul 2020. In aceasta noapte Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte. Ce trebuie sa faci

5. Sulfat de cupru.Ingredientul  este utilizat daca peretii din casa sunt saturati de umezeala. Trebuie sa luati 30 g de sulfat de cupru si sa combinati cu un litru de apa calda si o lingura de otet. Compozitia se aplica pe un perete care a fost curatat anterior cu smirghel si spalat bine si uscat. Procedura se repeta daca este necesar.

6. Furacilin. O alta modalitate de a combate temeinic mirosul de mucegai in apartament. 10 tablete antiseptice sunt amestecate cu un pahar cu apa. Compozitia este utilizata pentru a trata peretele afectat, dupa ce ati curatat ciuperca cu smirghel.

Sfaturi:

1. Pentru a preveni mirosul de umezeala si umiditate din casa, aerisiti regulat camera.

2. Uscati hainele spalate in exterior sau pe balcon, nu le lasati mult timp in masina de spalat.

3. Efectuati bine curatarea umeda. Stergeti suprafetele tratate cu o carpa uscata.

Publicitate

Autor