De ce instalatorii sfatuiesc sa nu turnati apa fierbinte in chiuveta?

Foarte des, apa clocotita singura sau amestecata cu alte produse este folosita pentru a desfunda conductele. Desi foarte eficienta, aceasta tehnica pare sa aiba un risc. Asa ca, daca obisnuiti sa turnati apa clocotita in chiuveta, ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a lua masuri.

Cand ar trebui sa evitati sa turnati apa clocotita in chiuveta?

Cand apa se scurge mai lent decat de obicei, reflexul care se adopta adesea este acela de a turna apa clocotita. Aceasta metoda, care este atat naturala, cat si ecologica, nu este recomandata in niciun caz anume.

Turnarea apei clocotite in chiuveta poate deteriora instalatiile sanitare

Uneori trebuie sa folositi apa clocotita pentru a va desfunda chiuveta. Spre deosebire de tevile metalice, tevile din PVC nu pot rezista la temperaturi ridicate. Turnarea regulata a unei cantitati mari de apa fierbinte poate deteriora tevile de plastic. Acest lucru are ca rezultat de obicei deformarea plasticului si delaminarea garniturilor. Pentru a evita probleme mai grave la instalatii sanitare, atunci utilizati o cantitate mica de apa clocotita care se va raci la contactul cu un sistem sanitar la temperatura camerei.

Cand trebuie turnata apa clocotita in chiuveta?

Pe langa trucul incercat si testat cu apa clocotita, exista si alte trucuri la indemana, care pot remedia orice blocaje in tevi in cel mai scurt timp. Urmand aceste sfaturi, veti sti cand sa turnati apa clocotita in chiuveta.

Publicitate

Curatati tevile de sub chiuveta

Foarte des, grasimea sau resturile alimentare blocheaza fluxul de apa in chiuveta. Inainte de a incerca urmatoarele sfaturi, curatati mai intai conductele sanitare ale chiuvetei. Pentru a face acest lucru, puneti o galeata sub chiuveta apoi desurubati piulitele care tin teava pentru a goli tot continutul acesteia. Foloseste o manusa si o periuta de dinti pentru a indeparta murdaria care ramane in interior. In cele din urma, deschideti robinetul pentru a spala conductele.

Se toarna in chiuveta bicarbonat de sodiu, sare si otet alb

Puteti folosi si produse naturale, disponibile acasa pentru a desfunda conductele. Iata ingredientele de care veti avea nevoie:

150 g bicarbonat de sodiu

Citeste si articolul :   Trucul magic pentru a curata pardoselile in mod natural, fara a lasa urme

1 lingura de sare

120 ml otet alb

Incepeti prin a turna bicarbonatul de sodiu in tevi apoi adaugati sarea inainte de a turna otetul alb. Amestecul va produce o reactie instantanee sub forma de spuma. Lasati-l sa actioneze o jumatate de ora inainte de a turna apa fierbinte in chiuveta.

Desfundati chiuveta cu un furtun de gradina

Pentru acest truc, veti avea nevoie doar de un furtun de gradina. Desi este surprinzator, acest truc va va permite sa va desfundati chiuveta cu acest accesoriu de gradinarit. Scoateti scurgerea de la chiuveta si introduceti furtunul de gradina in el. Lasati apa sa curga prin tevi si presiunea va va permite sa indepartati cu usurinta infundarea care impiedica curgerea apei.

Turnarea apei clocotite pentru a desfunda canalele de scurgere poate fi de mare ajutor in unele cazuri. Cu toate acestea, aceasta tehnica este supusa anumitor conditii pentru a nu deteriora conductele.

Autor