9 alimente care intaresc sistemul imunitar

Esential pentru sanatatea noastra buna, sistemul imunitar protejeaza impotriva infectiilor mici si mari. Un sistem defect lasa usa deschisa bacteriilor si virusilor care abunda in mediul nostru. Pentru a va intari sistemul imunitar, exista multe plante si alimente cu eficacitate dovedita.

Compunem asadar mese echilibrate si mai presus de toate variate cu aceste 9 alimente.

1. Usturoi

Deosebit de eficient in lupta impotriva tuturor formelor de infectii. Lupta, printre altele, impotriva bacteriilor, virusilor si parazitilor.

Consumat crud, este si mai bun! Cantitatea recomandata pentru a culege toate beneficiile nutritionale si pentru sanatate este minim de doua capatani  pe zi!

Publicitate

2. Ciuperci

Ciupercile  sunt cunoscute ca intaresc sistemul imunitar. Proprietatile lor antivirale si antibacteriene sunt atribuite letininei polizaharidice.

3. Afine sau zmeura

Fructele de padure sunt excelente pentru sanatate si actioneaza ca antibiotice naturale. Foarte bogate in antioxidanti, care nu au nevoie de introducere, lupta impotriva imbatranirii celulare prin inhibarea actiunii radicalilor liberi asupra celulelor.

Se consuma proaspete si congelate in afara sezonului.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile vitaminei B12?

4. Citrice

Bogate in special in vitamina C si minerale, citricele ajuta la sustinerea sistemului imunitar. Iarna este, asadar, momentul ideal pentru a manca aceste fructe de sezon si pentru a te proteja de toti virusii si gripa care circula. Clementina, lamaie, grapefruit sau chiar portocala, variam placerea si ne refacem sanatatea!

5. Turmeric

Nu mai prezentam turmericul, cu 1000 de beneficii pentru sanatate! Potrivit unui studiu bogat in curcumina, turmericul ajuta sistemul nostru imunitar sa lupte impotriva infectiilor si bacteriilor.

Pentru a-l consuma regulat, il adaugam in preparatele noastre .

6. Produse fermentate

Produsele fermentate precum iaurturile, varza murata sau chefirul favorizeaza echilibrul florei intestinale. „Bacterii” bune care alcatuiesc aceasta flora fac parte din prima linie de aparare a organismului nostru impotriva atacurilor si stimuleaza productia de anticorpi.

O flora intestinala echilibrata face posibila lupta impotriva proliferarii candida albican si, astfel, evitarea infectiilor vaginale cu drojdie.

Consumam asadar iaurturi si branza fara complex pentru un sistem imunitar bun ! Atentie, insa, la digestia dificila.

Citeste si articolul :   Premiera in Romania: Synevo lanseaza testul care detecteaza simultan virusul Covid-19 si gripa sezoniera. Cat costa

De asemenea, este posibil sa luati suplimente sub forma de pudra sau capsule, pe care le veti gasi in farmacii, pentru a fi folosite ca remediu sau pentru prevenire.

7. Ulei natural de cocos

Uleiul de nuca de cocos este bogat in acid lauric care este transformat in organism in monolaurina, o substanta care se gaseste si in laptele matern si are activitate de stimulare a sistemului imunitar.

Cercetarile indica faptul ca acidul lauric descompune membrana organismelor patogene si astfel lupta impotriva infectiilor si bolilor.

Pentru a beneficia de toate proprietatile , asigurati-va ca consumati ulei de cocos virgin, nerafinat.

8. Chlorella

Chlorella sau chlorella este o alga verde de apa dulce cu proprietati imunostimulatoare si extrem de bogata in clorofila. Ar fi laborios sa intocmim o lista exhaustiva a multiplelor proprietati medicinale ale chlorellei!

Cu toate acestea, ne amintim ca este un adevarat cocktail de vitamine A, B, C, E si aminoacizi si ca are si nucleotide ADN si ARN care stimuleaza in special apararea naturala, rezistenta si energia.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin

Ca toate algele, este bogata in minerale, esentiale pentru buna functionare a organismului.

In timpul unei cure cu Chlorella, este important sa respectati dozele zilnice! Intr-adevar, chlorella tinde sa cheleze metalele grele si toxice, responsabile de efecte secundare precum tulburari digestive, dureri de cap.

Dozele recomandate sunt de 1 pana la 5 grame pe zi, crescand dozele treptat. Plus: este un excelent detoxifiant pentru organism!

9. Ceai verde

Bogatia mare in antioxidanti, polifenoli si vitamine face din ceaiul verde un aliat de alegere pentru a lupta impotriva multor probleme de sanatate. In ceea ce priveste antioxidantii, se stie ca acestia lupta impotriva imbatranirii celulare si a formarii radicalilor liberi.

Cele mai populare si celebre ceaiuri verzi japoneze sunt matcha si sencha, care au o serie de agenti activi.

Se consuma fara zahar pentru a te bucura de toate aceste beneficii.

Publicitate

Publicitate

Autor