Asta se intampla cand mananci telina in fiecare zi timp de o saptamana

Exista planuri de imbunatatire a sanatatii populatiei in aproape fiecare tara, al caror scop este sa incurajeze oamenii sa aleaga o dieta variata. De la copii mici pana la batrani, consumul diferitelor fructe si legume este important pentru un organism sanatos capabil sa lupte impotriva oricaror agresiuni externe. Prin urmare, este important sa cunoastem proprietatile fiecarui fruct si legume pe care ni le ofera natura pentru a le consuma in mod inteligent.

Inainte de a vorbi despre telina, sa aruncam o privire la o mostra de alimente care te ajuta sa te simti bine si sa slabesti.

Portocale: Datorita continutului ridicat de vitamina C, precum si bogatiei lor in antioxidanti si fibre.

Banane: Bogate in potasiu si fibre, acest fruct este atat satios, cat si usor de mancat.

Publicitate

Nuci: Excelente pentru sanatate si pentru pierderea in greutate, aceste alimente sunt bogate in antioxidanti si contin grasimi care pot ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau.

Citeste si articolul :   Semintele de dovleac: cinci beneficii pentru sanatate despre care nu stiai

Broccoli: Aceasta leguma contine atat vitaminele K, cat si C, fibre si o cantitate buna de proteine in comparatie cu alte legume. Sarac in calorii, nu este un aliment care te ingrasa.

Somon: Un peste incredibil de delicios, plin de nutrienti. Contine vitamina D, omega 3 si multe proteine.

Ton: Datorita continutului ridicat de proteine si continutului scazut de grasimi, acest peste este un aliment excelent de promovat in timpul dietelor de slabire.

Oua: sunt bogate in proteine si au, de asemenea, o valoare calorica foarte scazuta. Ouale pot fi savurate ca parte a unei salate.

Acum sa vorbim despre importanta telinei in dieta.

Telina este o leguma benefica si versatila, este bogata in vitamine, minerale, fibre si ofera foarte putine calorii, ceea ce o face un aliat foarte eficient impotriva ingrasarii! Proprietatile sale se gasesc in principal in tulpini, seminte si putin mai putin in frunze.

Publicitate

Telina este 95% apa, ceea ce ii confera un efect hidratant si de curatare, elimina si grasimea datorita functiei sale diuretice. Sportivii mananca multa telina pentru ca le da energie.

Citeste si articolul :   Cat de des ar trebui sa faci baie?

Telina are o multime de alte beneficii pentru sanatate pe care probabil nu le cunosti!

Pentru ochi:

Telina are un efect impresionant asupra ochilor, deoarece ii poate face sa arate mai stralucitori si mai tineri datorita continutului sau ridicat de vitamina A. O singura tulpina mare de telina poate furniza pana la 10% din necesarul zilnic de vitamina A. este grupul respectiv de nutrienti care protejeaza ochii si previne degenerarea vederii cauzata de varsta.

Studiile au aratat ca consumul de telina in fiecare zi iti va oferi de fapt un aspect mai alb, mai luminos si chiar iti va imbunatati vederea!

Impotriva stresului

Substanta chimica numita catecolamina, gasita in telina, reduce secretia de hormoni de stres.

Pentru a preveni cancerul:

Telina contine un flavonoid numit luteolina, care este cunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene care ajuta la oprirea cresterii celulelor canceroase. Aceasta leguma contine cel putin 8 compusi anti-cancer care ajuta la combaterea multor forme de cancer.

Citeste si articolul :   Telina si beneficiile sale pentru sanatatea ta

Intareste sistemul imunitar:

Telina este bogata in vitamina C. Contine peste 2 mg de vitamina C per tulpina, acest aport creste sub forma de suc. Vitamina C este importanta pentru un sistem imunitar sanatos si actioneaza ca un antioxidant, ajutand la neutralizarea radicalilor liberi.

Asa ca nu ezita sa incorporezi telina in preparatele tale atat cat vrei pentru o sanatate mai buna.

Precautii: Telina apartine unui grup mic de alimente care pot provoca o reactie alergica, asa ca aveti grija si aveti grija la orice reactie anormala a corpului.

Publicitate

Autor