Produse care normalizeaza tensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala este o problema pentru milioane de oameni din intreaga lume. Poate provoca dezvoltarea multor boli periculoase: atac de cord, accident vascular cerebral, boala coronariana, insuficienta renala si asa mai departe.

Persoanele cu hipertensiune arteriala nu trebuie doar sa-si masoare regulat tensiunea arteriala si sa ia medicamentele recomandate de medicul lor, ci si sa manance corect. Iata cateva alimente care va pot ajuta sa va readuceti tensiunea arteriala la normal.

Sfecla

Nitratii dietetici siguri si sanatosi gasiti in sfecla promoveaza formarea de oxid nitric, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Relaxeaza si dilata vasele de sange, imbunatatind astfel fluxul sanguin si livrarea de nutrienti catre organe.

Migdale si caju

Nucile de caju si migdalele sunt excelente pentru combaterea hipertensiunii arteriale datorita continutului lor de potasiu. Este mai bine sa consumati aceste nuci fara sare, deoarece le poate neutraliza efectul pozitiv. Pentru a spori gustul, migdalele si nucile de caju pot fi prajite.

Usturoi

In ciuda mirosului teribil, multi oameni iubesc usturoiul. Si nu degeaba. Usturoiul imbunatateste functionarea vaselor de sange, normalizand tensiunea arteriala si crescand fluxul de oxigen catre creier, lucru foarte important si pentru persoanele cu boli vasculare. Pentru a preveni usturoiul sa va strice mirosul respiratiei, expertii recomanda sa-l consumati in combinatie cu telina, cartofi, patrunjel, busuioc si ciuperci.

Peste gras

Consumul regulat de peste bogat in acizi grasi omega-3 a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, care este adesea asociata cu hipertensiunea arteriala. In general, pestii de apa rece, cum ar fi somonul, macroul, heringul, sardinele, tonul si pastravul de lac, au cei mai multi omega-3.

Publicitate

Publicitate

Autor