Unde ar trebui sa fie plasata orhideea pentru ca aceasta sa infloreasca?

Pentru ca orhideea ta sa reziste mult timp si sa-i incurajeze inflorirea, este important sa gasesti locatia ideala pentru ea, care sa-i permita sa se simta in mediul sau natural. Locatia orhideei se poate schimba, in functie de anotimp.

Unde ar trebui plasata o orhidee pentru a-i incuraja inflorirea?

Orhideea este o planta cu flori careia ii place lumina. Acestea fiind spuse, evitati sa va plasati planta intr-un loc intunecat. Acest lucru va impiedica orhideea dvs. sa infloreasca. De asemenea, evitati sa lasati  planta intr-un loc expus la curenti, cum ar fi langa usa de la intrare . Aceste deschideri va pot raci orhideea, care, in plus, nu poate rezista la socuri de temperatura. Chiar si incaperile ventilate in mod regulat trebuie evitate. Orhideea apreciaza locurile calde si apreciaza o temperatura intre 20°C si 30°C dimineata, iar intre 18°C si 25°C noaptea. Aceasta planta florifera apreciaza cu siguranta lumina, dar nu trebuie expusa la lumina directa a soarelui, care risca sa-i arda frunzisul. Puteti plasa orhideea intr-o camera cu pereti vopsiti in alb, care permit luminii sa se reflecte. Cand instalati ghiveciul, asigurati-va ca florile nu ating sticla sau peretele. Florile nu ar trebui sa fie nici macar in contact cu frunzisul altor plante. Asa iti vei face planta sa infloreasca mai mult. De asemenea evita sa intorci ghiveciul, pentru a pastra florile in aceeasi orientare care le permite sa primeasca lumina.

Floare de orhidee langa fereastra

Vara, este indicat sa va plasati orhideea in spatele unei ferestre orientate spre est sau vest. Daca casa ta este orientata spre sud, este indicat sa acoperiti ferestrele pentru a preveni ca soarele sa arda frunzisul plantei.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui sa ai o orhidee galbena acasa?

Iarna, este mai putin evident sa gasesti locatia potrivita pentru orhideea ta, din cauza lipsei de lumina. De aceea este indicat sa-ti instalezi planta langa o fereastra orientata spre sud, fara a pune o perdea, deoarece iarna, orhideea ta nu este susceptibila sa fie atacata de razele soarelui.

Publicitate

Alegeti un loc umed pentru orhidee

Pe langa lumina, umiditatea este, de asemenea, un factor de luat in considerare atunci cand va instalati planta. Intr-adevar, orhideele sunt plante tropicale care apreciaza umiditatea. Acestea fiind spuse, planta ta se va descurca mai bine intr-o baie puternic luminata sau intr-o bucatarie puternic luminata. Acestea sunt cele mai umede doua camere din casa. Mai mult, orhideea te va ajuta in acelasi timp sa reduci umiditatea acestor incaperi, pentru a evita mucegaiul. Iarna, evitati sa tineti orhideea langa incalzitor sau semineu, care poate usca aerul din jur. Pentru a creste nivelul de umiditate, puteti plasa ghiveciul cu  orhidee deasupra unei cani care contine  apa care se evapora din ceasca si imbunatateste rata de umiditate, asigurand mai mult confort plantei dumneavoastra. Retineti ca nu este recomandat sa va inmuiati orhideea in apa, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor.

Citeste si articolul :   4 plante de interior care elimina umiditatea si evita riscul mucegaiului in casa

Alegand locatia potrivita pentru orhideea ta, vei face planta sa reziste mult timp si vei stimula o inflorire colorata si abundenta.

Publicitate

Publicitate

Autor