Cum sa indepartezi mucegaiul de pe pereti si sa scapi definitiv de problema

Modalitati naturale de a scapa de mucegai

Iata sfaturile noastre naturale pentru eliminarea mucegaiului din casa ta.

Eliminati mucegaiul cu otet

Otetul este o solutie naturala si accesibila pentru a scapa de mucegai. Secretul consta in proprietatile sale antibacteriene si continutul sau de citrice.

Puteti sa-l diluati cu apa pentru a reduce mirosul, cu toate acestea, ramane mai eficient atunci cand este utilizat pur si nediluat. Pulverizati lichidul pe zona afectata si lasati sa actioneze cateva minute inainte de a freca cu un burete si de a sterge cu o carpa din microfibra.

Bicarbonat de sodiu pentru a spune la revedere mucegaiului

Pe langa capacitatea sa de a absorbi mirosurile din frigider, bicarbonatul de sodiu poate ajuta si la eliminarea mucegaiului.

Fii sigur: bicarbonatul de sodiu nu este periculos pentru animalele de companie sau familia ta. Datorita acestor proprietati de curatare, antiseptice si de indepartare a petelor, acest produs distruge in mod natural mucegaiul si, de asemenea, absoarbe umezeala, ceea ce favorizeaza dezvoltarea acesteia.

Citeste si articolul :   Cum sa va aflati rapid si usor varsta biologica

Un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-o sticla cu pulverizator cu apa este suficient! Acum tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi produsul pe pereti si apoi sa folosesti o carpa pentru a curata . Cand ati terminat, clatiti suprafata cu apa curata.

Ulei de arbore de ceai pentru a elimina urmele de mucegai

Folosit in mod obisnuit pentru a alunga paianjeni, uleiul de arbore de ceai poate fi, de asemenea, o modalitate eficienta de a scapa de mucegai. Renumit pentru proprietatile sale antivirale, antifungice si antiseptice, acest fungicid natural poate fi folosit si ca produs de curatare si poate impiedica reproducerea sporilor de mucegai.

Iata cum sa folositi uleiul de arbore de ceai:

1. Turnati o lingurita de ulei de arbore de ceai intr-o cana cu apa.

2. Amesteca totul bine inainte de a-l turna intr-o sticla cu pulverizator. Astfel, esti sigur ca acopera o suprafata mai mare. Nu ai o sticla cu pulverizator? Folositi in schimb prosoape umede.

Citeste si articolul :   Florii 2021. Ce nu ai voie sa faci inainte de sarbatoarea sfanta

Aplicati produsul pe zona mucegaita si lasati-l sa actioneze cateva minute. Apoi, folositi un prosop uscat pentru a sterge zona.

Extract de seminte de grapefruit pentru a scapa de mucegai

Extractul din seminte de grepfrut este benefic pentru sanatate, dar se dovedeste a fi  si o solutie de curatare formidabila! Acest produs este practic pentru combaterea mucegaiului, in special datorita compusilor sai principali: polifenoli, numiti limonoizi si naringenina. Cand extractul este folosit pentru a distruge mucegaiurile, acizii impiedica cresterea sporilor.

Amesteca aproximativ 10 picaturi din acest produs cu fiecare cana de apa pe care o folosesti. Pentru a trata eficient zona afectata, utilizati o sticla de pulverizare care contine amestecul. Lasati solutia sa stea timp de 10 minute pana la o ora, apoi stergeti orice reziduu ramas cu o carpa curata si uscata.

Autor