Mucegai in tava masinii de spalat? Trucul genial de a-l curata

Acolo unde este umezeala, trebuie sa fie mucegai. Iar masina de spalat nu face exceptie de la regula. Sertarul pentru detergent al masinii este locul principal in care se depune mucegaiul; prin urmare, este esential sa-l curatati in mod regulat. In acest scop, am dezvoltat o metoda eficienta de curatare a acestui compartiment pentru tine.

Cum curatati mucegaiul din sertarul de detergent al masinii de spalat?

Mucegaiul poate aparea in sertarul pentru detergent al masinii dvs. de spalat din cauza apei si umiditatii. Sapunul de rufe si balsamul de rufe pot lasa, de asemenea, reziduuri care vor alimenta mucegaiul. Pentru a depasi acest inconvenient, doua ingrediente cheie vor fi aliatii tai.

– Lamaie si otet alb pentru a indeparta mucegaiul din cuva de rufe

Cu proprietatile de curatare ale otetului alb si puterile dezinfectante ale sucului de lamaie, cu siguranta vei elimina urmele de mucegai din cuva de rufe. Pentru a face acest lucru, amestecati 2 cani de apa cu ¼ de cana de suc de lamaie si ½ cana de otet alb diluat. Turnati preparatul intr-o sticla cu pulverizator, apoi pulverizati solutia in sertarul de detergent al masinii dvs. de spalat si lasati sa actioneze cateva minute. Pentru a va proteja impotriva mucegaiului, amintiti-va sa va puneti manusi si o masca de praf, astfel incat sa nu o inhalati. Utilizati o carpa pentru a curata temeinic sertarul pentru detergent si pentru a indeparta petele persistente. Apoi frecati cu o periuta de dinti folosita pentru a ajunge la colturile greu de curatat.

Dupa curatarea temeinica a sertarului de detergent, pulverizati amestecul pe garniturile masinii dvs. de spalat. Acest lucru va va permite sa eliminati complet toate urmele de mucegai. Pentru a va curata bine masina de spalat, turnati amestecul in interiorul tamburului si rulati un ciclu de spalare gol la o temperatura ridicata de 90°C. Acest lucru va elimina mucegaiul instalat in masina dvs. de spalat.

Citeste si articolul :   Cum afli daca orezul este organic sau contie plastic

De asemenea, retineti ca un amestec de peroxid de hidrogen si apa poate elimina mucegaiul din sertarul pentru detergent al masinii dvs. de spalat.

Cum sa preveniti aparitia mucegaiului in sertarul pentru detergent al masinii dvs. de spalat?

Exista mai multe solutii pentru a preveni aparitia mucegaiului in masina de spalat.

– Evitati sa folositi prea mult detergent pentru a preveni mucegaiul
Prea mult detergent in sertarul pentru detergent poate fi cauza cresterii mucegaiului. Urmati instructiunile masinii dvs. de spalat pentru a doza corect detergentul si pentru a evita sa lasati reziduuri in sertarul masinii dvs. de spalat.

– Puneti detergentul in tablete in interiorul tamburului pentru a evita mucegaiul
Pentru a va spala rufele, puteti folosi sapun de rufe in tablete pe care le aruncati direct in tamburul masinii dvs. impreuna cu rufele. Asezandu-le in sertarul pentru detergent, pot lasa reziduuri si pot duce la aparitia mucegaiului.

– Verificati daca supapele sunt inchise pentru a evita aparitia mucegaiului

Citeste si articolul :   Obiceiuri de Ajunul Craciunului 2020 - Se deschide Cerul si se indeplineste o dorinta

Mucegaiul poate aparea in sertarul pentru detergent daca supapele sertarului nu se inchid corect. Pentru a verifica starea acestora, opriti aparatul de uz casnic si scoateti sertarul din masina de spalat. Daca se scurge apa in fanta sertarului pentru detergent, stergeti-o si repetati operatia dupa un timp.

Pentru a evita orice urme de mucegai, amintiti-va, de asemenea, sa intretineti in mod regulat masina de spalat. Vei preveni aparitia acestor ciuperci vizibile cu ochiul liber.

Autor