Magneziu, calciu, fier, cupru, zinc, sodiu, seleniu, toate aceste minerale sunt esentiale organismului.
Fiecare joaca un rol specific in corpul nostru.
Controlul hidratarii sau al echilibrului de apa, reactiile enzimatice si hormonale, sanatatea muschilor, sistemul nervos si imunitar, mineralele foarte mici (4% din greutatea totala) sunt insa foarte importante. Intr-adevar, deficienta anumitor minerale va duce la probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave.
De exemplu, calciul face posibila construirea si intretinerea oaselor si a scheletului, daca ne lipseste calciul, ei bine, devenim foarte fragili la fracturi si chiar la mici traume zilnice.
Publicitate
Un copil lipsit de calciu nu se va dezvolta optim.
Dar nu este suficient sa ai calciu, ai nevoie de o serie de elemente in ecuatie; de exemplu vitamina D care va permite fixarea calciului pe schelet. De asemenea, aveti nevoie de magneziu pentru a avea oase sanatoase.
Corpul nostru este o masina extrem de complexa. In concluzie, cheia unei bune sanatati este sa ai o alimentatie variata, cu o multime de plante colorate, pentru a integra un maxim de nutrienti pentru functionarea optima a organismului.
„Cheia unei sanatati bune este sa ai o dieta variata. »
Unde gasim minerale?
Printre alimentele bogate in minerale, crustaceele sunt foarte bogate in zinc si fier. De asemenea pestele, probabil cea mai buna sursa de proteine dar si minerale. Exista si alge marine, legume cu frunze verzi, nuci si chiar banane.
Principalul lucru nu este sa va concentrati dieta pe carbohidrati si zaharuri lente, ci mai degraba pe plante. Pe aceasta s-a bazat discursul nutritionistilor (carbohidratii ca sursa suprema de energie).
Dar de fapt plantele ne aduc vitalitate, vitaminele si mineralele permitand organismului nostru sa functioneze optim, sa fie sanatos si mai presus de toate sa aiba vitalitate.
Concentrati-va pe spirulina
Dintre alge, spirulina reprezinta un adevarat concentrat de minerale.
Aceasta alga spirala exista de 3 miliarde de ani. Sarac in calorii, contine o cantitate mare de proteine si minerale. Sa ai spirulina in dulapuri este probabil cel mai simplu mod de a te umple cu minerale dintr-o singura lovitura. Ganditi-va la asta mai ales in timpul menstruatiei, o deficienta de fier poate provoca oboseala, caderea parului si o stare emotionala dezechilibrata.
Si spirulina face posibila umplerea acestei deficiente destul de repede. De asemenea, spirulina faciliteaza procesul de drenaj si eliminare a toxinelor, lupta impotriva formarii radicalilor liberi responsabili de stresul oxidativ. Un adevarat elixir de vitalitate.
De asemenea, este foarte usor de consumat zilnic, fie in capsule de inghitit cu un pahar mare de apa, fie in pudra de adaugat in bolul tau de cereale, iaurt sau de stropit pe salata.
Publicitate