Trucul genial de a pastra verdeturile de 5 ori mai mult la frigider

Chiar si in frigider, verdeturile  se pot deteriora rapid si se irosesc rapid. Din fericire, un truc simplu si eficient iti va permite sa le pastrezi cat mai bine.

Pentru a pastra ierburile aromatice in frigider, trebuie mai intai sa le spalati sub jet de apa rece, apoi sa le curatati cu atentie pentru a identifica si indeparta eventualele frunze ingalbenite sau tulpinile deteriorate.

Apoi trebuie sa luati doua pahare sau borcane mari, cate unul pentru fiecare tip de planta si apoi trebuie sa turnati 20-30 ml de apa in fiecare dintre pahare. Apoi acoperiti fiecare tip de planta cu o punga de plastic separata.

Pastrati aceste plante erbacee in frigider si verificati la fiecare doua sau trei zile pentru a vedea daca a mai ramas apa in aceste pahare. Daca nu mai este apa, va trebui pur si simplu sa adaugati mai multa. Folosind aceasta tehnica ingenioasa, poti pastra nu doar marar sau patrunjel in frigider, ci orice alt tip de planta erbacee, cu exceptia busuiocului, care isi pierde aroma la frigider.

Cum sa pastrati corect alimentele in frigider?

Intr-adevar, conservarea alimentelor in frigider se face dupa anumite reguli, iar acest lucru este valabil si pentru fructe si legume. Pastrandu-le in sertarele frigiderului, vor ramane mai proaspete si ferite de alte mirosuri.

Pe usa frigiderului se pastreaza maioneza, ketchup, mustar, condimente, apa imbuteliata, sucul. Deoarece usile sunt zona cea mai fierbinte a frigiderului, deoarece se deschid si se inchid in mod constant, acestea ar trebui rezervate alimentelor care sunt cele mai rezistente la deteriorare. Aici sunt depozitate si condimente, bauturi carbogazoase si alte alimente care pot rezista la fluctuatiile de temperatura.

Citeste si articolul :   Ce sunt alergiile alimentare si cum se manifesta

Numai ca nu trebuie sa puneti oua, lapte, unt, iaurt, branza sau smantana pe usa frigiderului. Acestea vor trebui asezate pe rafturile inferioare ale frigiderului.

Deoarece deschiderea si inchiderea usii poate duce la cresterea temperaturii din interiorul frigiderului, cel mai bun loc pentru a depozita untul este in spatele frigiderului, unde temperatura este constant rece, invelit in folie de aluminiu.

Alimente care nu trebuie pastrate la frigider

Cafea

Daca cafeaua este pastrata in frigider, este mai probabil sa absoarba alte arome din alimentele din jurul ei. Pentru a remedia acest lucru, depozitati-l intr-un recipient ermetic ferit de lumina directa a soarelui.

Miere

Unde trebuie pastrata mierea? Daca o pastrezi la frigider, s-ar putea sa-si piarda din aroma. Intr-o camara, lumina poate alerta conservarea acesteia. Sfatul nostru: pastrati-l la temperatura camerei, intr-un loc ferit de lumina. Poate fi pastrat asa aproape pentru totdeauna.

Painea

Cel mai bine este sa depozitati painea in camara, astfel incat sa nu se usuce.

Autor