7 alimente pe care nu ar trebui sa le tii la frigider

Suntem obisnuiti sa vedem in frigider un instrument care poate prelungi durata de viata a produselor. Si acest lucru, desigur, este partial adevarat. Un spatiu rece fara prezenta razelor solare poate mentine cu siguranta anumite alimente proaspete. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplica tuturor produselor. In acest articol, va vom prezenta cateva dintre ele care nu tolereaza spatiul in frigidere.

1. Banane . Probabil ati observat cum bananele continua sa se coaca chiar si atunci cand sunt deja smulse din bananier. Nu va asteptati sa ramana proaspete punandu-le la frigider. Dimpotriva, procesul de degradare se va accelera, coaja  lor se va inchide la culoare   si este posibil ca gustul sa aiba tendinta de a se schimba. Este de preferat sa le pastrati  la temperatura camerei.

2. Cartofi . Cartofii prefera locurile racoroase si intunecate (care amintesc de mediul lor de crestere – solul), dar nu si frigiderele, deoarece se deformeaza si devin neplacuti la gust. In plus, temperaturile reci sunt daunatoare pentru amidon. Este de preferat sa le depozitati intr-un dulap de bucatarie sau subsol daca aveti unul.

3. Miere . Mierea este un miracol al naturii. Oriunde il depozitati, nu isi va pierde proprietatile si nu se va deteriora. Cu toate acestea, daca il puneti la frigider, se va cristaliza sau, cu alte cuvinte, va deveni „zahar”.

4. Usturoiul . Ar trebui sa stiti, sau poate v-ati convins deja ca usturoiul nu este potrivit pentru frigider. Pe langa faptul ca , creeaza un miros neplacut, in aceste conditii nu va tine  mult. Usturoiul  va  deveni moale si inutilizabil si pote chiar sa incolteasca. Pastrati-l intr-un sertar,  cutie. Poate fi un decor grozav pentru bucatarie.

Citeste si articolul :   Nu-l mai arunca la gunoi! Cum sa folosesti zatul de cafea in gradina

5. Castraveti.  Este bine sa cumparam atatia castraveti cat credem  ca vom avea nevoie, pentru ca atunci cand sunt introdusi la frigider se inmoaie si isi pierd din prospetime.

6. Paine . Pastrarea painii in frigider este o greseala comuna in majoritatea familiilor. Acest lucru se face pentru a nu se mucegai si a ramane proaspata cat mai mult timp posibil. Cu toate acestea, nu este asa . Temperatura scazuta este responsabila de sfaramiciozitatea si uscarea acesteia.

7. Ierburi . Asezate in camere frigorifice, ierburile se usuca mult mai repede si isi pierd aspectul proaspat. Daca va intrebati unde sa le depozitati, umpleti un recipient cu apa si scufundati-le in interior. Pe langa faptul ca isi pastreaza prospetimea, pot completa si interiorul.

Autor