10 alimente care va deblocheaza in mod natural arterele

Iata primele 10 alimente care va vor ajuta sa va desfundati arterele.

Mar

A manca cel putin un mar pe zi este o modalitate eficienta de a desfunda arterele. Intr-adevar, acest fruct poate opri acumularea placii in artere si poate reduce colesterolul rau cu pana la 40%. Astfel, datorita continutului sau de pectina si fibre solubile, marul reduce absorbtia grasimilor si lipidelor continute in organism. In plus, puterea sa antioxidanta datorita polifenolilor si flavonoidelor pe care le contine, reduce riscul bolilor cardiovasculare, precum si al anginei pectorale si al infarctului miocardic.

Peste gras

Pestii grasi precum somonul salbatic, tonul, sardinele, macroul sau chiar heringul pot desfunda arterele. Datorita bogatiei lor in acizi grasi omega-3, acesti pesti reduc inflamatia vaselor de sange si previn formarea cheagurilor de sange. Ele ajuta, de asemenea, la reducerea placii in artere, in timp ce scad tensiunea arteriala. Se recomanda consumul de peste gras de cel putin doua ori pe saptamana.

Citeste si articolul :   Inlocuitor sanatos pentru carne: Cele mai bune surse de proteine

Avocado

Avocado este cu siguranta gras. Totusi, grasimile sale sunt acizi grasi nesaturati, benefici pentru sistemul cardiovascular. In plus, avocado contine fitosteroli care reduc LDL (colesterolul rau) cu pana la 22% si acid oleic care creste HDL (colesterolul bun). Prin urmare, este recomandabil sa mananci un avocado pe zi.

Publicitate

Brocoli

Bogatia de broccoli in vitamina K, ii permite sa previna formarea cheagurilor de sange. In plus, fibrele pe care le contine ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea stresului, ceea ce, la randul sau, poate duce la acumularea de placi in peretii arterelor. Cu toate acestea, pentru persoanele care urmeaza tratament anticoagulant, este indicat sa se modereze consumul de broccoli.

Cafea

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, consumul de cafea, dar cu moderatie, nu este rau pentru sanatatea cardiovasculara. Intr-adevar, antioxidantii din cafea ajuta la prevenirea problemelor cardiace prin reducerea riscului de boli coronariene.

Nuci

Nucile precum migdalele sunt bogate in acid alfa-linolenic (ALA), acidul gras omega-3 pe baza de plante care ajuta la prevenirea atacurilor de cord si creste cantitatea de antioxidanti din fluxul sanguin pentru a mentine vasele de sange sanatoase si arterele curate.

Citeste si articolul :   7 cele mai sanatoase si delicioase uleiuri vegetale pentru gatit

Spanac

Potrivit  unui studiu , spanacul este  bun sa reduca nivelurile ridicate de homocisteina, care sunt asociate cu atacuri de cord. Intr-adevar, ele contin cantitati mari de luteina si zeaxantina care sunt antioxidanti care ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare.

Pepene

Pepenele verde contine un aminoacid numit L-citrulina, care ajuta la desfundarea arterelor. Este, de asemenea, o sursa naturala de oxid nitric, un vasodilatator care reduce tensiunea arteriala si arterele infundate.

Portocale

Portocala contine pectina, o fibra care scade colesterolul rau. Pe langa antioxidantii pe care ii contine, reduce considerabil infundarea arterelor. In plus, consumul de portocale ajuta la intarirea sistemului imunitar si la combaterea infectiilor.

Sparanghel

Sparanghelul contine acid folic, numit si vitamina B9, care previne intarirea vaselor de sange. Bogatia sa in fibre si minerale ajuta, de asemenea, la scaderea tensiunii arteriale si reduce formarea cheagurilor de sange. Exista diferite moduri de a gati sparanghelul.

Astfel, o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, asa ca nu ezitati sa o impartasiti cu toti cei care au nevoie de ea.
Cu toate acestea, acest sfat nu poate inlocui in niciun fel sfatul medical si o consultatie obligatorie cu un specialist.

Autor