Cinci alimente de vara care te vor surprinde

Vara este un moment ideal pentru a manca cat mai des fructe proaspete, legume si fructe de padure coapte sub razele calde ale soarelui. Desigur, pot fi consumate  si in alte perioade ale anului, dar vara contin cele mai multe vitamine si minerale. Iata cateva alimente de vara care te vor surprinde prin beneficiile lor pentru sanatate.

Piersici

Aceste fructe dulci aurii-portocalii cu coaja pufoasa sunt bogate in vitamina C si alti antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului si a bolilor de inima. De asemenea, piersicile contin mult potasiu si fibre, atat solubile, cat si insolubile. Fibrele imbunatatesc digestia si ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pentru o perioada lunga de timp, facilitand astfel procesul de slabire.

Capsuni

Capsunile sunt bogate in acid elagic (antioxidant), vitamina C, potasiu, siliciu, mangan si asa mai departe. Acest fruct are un indice glicemic scazut si nu provoaca cresteri puternice ale zaharului din sange, ceea ce este foarte important pentru persoanele cu diabet. In plus, o suta de grame de capsuni contin doar 41 de calorii si 7,5 grame de carbohidrati, ceea ce inseamna ca chiar si cei care tin o dieta stricta le pot manca in siguranta.

Citeste si articolul :   7 alimente benefice pentru cel mai mare organ din corpul nostru : pielea

Pepene

Pe langa faptul ca este bogat in vitamine si minerale necesare pentru un sistem imunitar sanatos si sanatatea inimii, pepenele verde te mentine hidratat, ajuta la controlul greutatii, normalizeaza tensiunea arteriala si reduce durerile musculare dupa exercitiu.

Publicitate

Rosii

Datorita compozitiei lor chimice bogate, rosiile sustin sanatatea inimii, imbunatatesc vederea, reduc riscul de cancer, normalizeaza tensiunea arteriala si imbunatatesc digestia.

Cartofi noi

Cartofii noi tind sa fie mult mai gustosi decat cei obisnuiti. Dar, pe langa aceasta, este bogat in multe minerale importante pentru organism: fosfor, potasiu, magneziu, siliciu, mangan si cupru. Cartofii noi fierti sunt recomandati pentru boli de inima, rinichi si gastro-intestinale, precum ulcere si gastrite.

Publicitate

Publicitate

Autor