Beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin

Dafinul este o planta originara din bazinul mediteranean, al carei nume stiintific este Laurus nobilis si care se gaseste in multe  preparate culinare. Folosit in infuzie sau pentru a ne aroma preparatele, beneficiile  sale medicinale sunt bine stabilite. Dafinul este foarte bogat in antioxidanti dar este si un antibacterian si antiseptic, sarac in calorii si poate inlocui sarea in dietele sarace in sodiu.

Frunzele de dafin sunt bogate in fibre, dar si in vitaminele A, B, C si in minerale precum calciu, fier, potasiu si magneziu.

Intr-adevar, prin compusii sai, frunzele de dafin ajuta la oprirea inflamatiei ficatului, la combaterea depresiei si la reglarea hipertensiunii arteriale. Dar dafinul are multe alte beneficii  pentru sanatate.

Alte beneficii ale dafinului

Publicitate

Cu toate componentele pe care le contine, frunza de dafin are beneficii pentru sanatate si astfel ajuta la tratarea sau calmarea:

– Infectii ale pielii

– Artrita

– Spasme

– Cistita

Citeste si articolul :   Cum se raspandeste noul coronavirus in organism. Ce organe ataca si in ce ordine

– dureri de cap sau migrene

– Dureri legate de nervul sciatic

– Retentie de apa

– Oboseala musculara

– Oboseala

– Otita

– Simptome premenstruale

– Sforait

– Balonare

– Contractii musculare

– Diabet prin reglarea glicemiei

Infuzie din frunze de dafin

O infuzie de dafin are o putere de relaxare, scade tensiunea arteriala, relaxeaza muschii si faciliteaza somnul.

Ingrediente

– 250 mililitri de apa

– 6 foi de dafin uscate

Pregatirea

Punem apa la fiert intr-o cratita, adaugam frunzele de dafin uscate si lasam sa fiarba in apa cateva minute. Se ia cratita  de pe foc, se acopera si se lasa sa se raceasca. Odata ce bautura s-a racit, o poti strecura si bea un pahar din ea dimineata cand te trezesti, apoi altul seara cand te culci.

Alte remedii pentru frunze de dafin

– Frunzele de dafin amelioreaza durerile musculare. Pentru a face acest lucru, fierbeti 5 foi de dafin intr-un litru de apa, apoi adaugati aceasta infuzie in apa calduta de baie. Intindeti-va in aceasta apa timp de aproximativ 15 minute, pentru mai multa eficienta.

Citeste si articolul :   Cinci alimente care contin cel mai mult calciu

– Uleiul esential de Dafin, care contine cineol, eugenol, geraniol si terpineol, ajuta la reducerea durerii artritei. Pentru aceasta, trebuie doar sa aplici  putin din acest ulei pe zona afectata.

– Pentru un par fara matreata, clateste-ti parul cu o infuzie de dafin.

– Pentru a te proteja de insecte, tine frunzele de dafin langa tine. Le  vor alunga repede.

– Pentru a trata raceala, gripa, tusea si alte afectiuni respiratorii, aplicati tifon inmuiat in ceai cald de dafin direct pe piept.

– Pentru infectiile pielii, sunt eficiente si compresele cu ceai din frunze de dafin, deoarece frunza de dafin contine proprietati antibacteriene si antifungice.

– Pentru a calma anxietatea, poti arde o frunza de dafin. Intr-adevar, prin inhalarea unei frunze a acestei plante, veti simti imediat un efect linistitor, care ar proveni din compusul sau numit „linalool”.

Avertizari

Este important sa fiti atenti la cantitatea de dafin consumata deoarece provoaca somnolenta.

De asemenea, frunzele de dafin nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Citeste si articolul :   Vitamine: elementele esentiale ale dietei noastre

Acestea trebuie consumate cu multa moderatie de catre persoanele care sufera de insuficienta renala sau boli de inima. In plus, datorita efectului lor emetic atunci cand sunt consumate in cantitati mari, este indicat sa nu se depaseasca dozele recomandate.

Publicitate

Autor