Iata 8 beneficii ale apei pe stomacul gol

Peste tot in lume, toti expertii in sanatate sunt de acord ca apa are beneficii pentru corpul uman. Intr-adevar, pe langa faptul ca este esentiala, apa are si nenumarate beneficii de oferit organismului uman atunci cand este consumata la momentul potrivit si in modul potrivit; ajuta la mentinerea sanatatii organismului uman si ii pastreaza hidratarea. Prin urmare, este important sa cunoastem momentul ideal pentru a bea apa.

Cel mai bun moment pentru a bea apa

Multi oameni au obiceiul de a bea apa in timpul meselor, crezand ca va ajuta digestia. Cu toate acestea, multi profesionisti din domeniul sanatatii sfatuiesc cu fermitate sa nu se consume in timpul sau dupa mese. Intr-adevar, potrivit acestora, cel mai bun moment pentru a bea apa ar fi cu mult inainte de masa.

Asadar, momentul optim pentru a-ti hidrata corpul este incontestabil dimineata, imediat ce te trezesti, pentru a-ti purifica si detoxifica organismul dupa postul nocturn. Se recomanda sa beti intre 1 si 2 pahare de apa la trezire si sa asteptati intre 30 si 45 de minute inainte de a lua micul dejun si sa va hidratati pe tot parcursul zilei pentru a beneficia de toate aceste avantaje:

Citeste si articolul :   Ce este si cum poti combate deshidratarea

Vei avea un par frumos sanatos

Hidratandu-te corespunzator cu o cantitate adecvata de apa, vei obtine un par matasos si sanatos.

Pielea ta va fi hidratata, luminoasa si impecabila

Potrivit oamenilor de stiinta, consumul de apa suficienta ajuta la mentinerea pielii hidratate si, prin urmare, previne si reduce aparitia ridurilor. Intr-adevar, pielea bine hidratata are mai multe sanse sa ramana tanara, neteda si luminoasa, in timp ce pielea uscata are mai multe sanse sa dezvolte riduri premature.

Vei pierde in greutate

S-a dovedit ca consumul de apa cu cel putin 30 de minute inainte de masa favorizeaza pierderea in greutate. Prin urmare, sa bei apa imediat ce te trezesti te va ajuta sa-ti reduca talia. In plus, apa va va oferi o senzatie de satietate care va va impiedica sa mancati in exces la micul dejun si va alunga pofta de gustare intre mese.

Veti fi protejat de infectii ale tractului urinar si pietre la rinichi

Potrivit studiilor, consumul suficient de apa este asociat cu un risc redus de a contracta infectii ale tractului urinar si, de asemenea, ajuta la tratarea acestor infectii si la accelerarea vindecarii. Mai mult, alte studii au dovedit ca consumul suficient de apa poate ajuta si la prevenirea pietrelor la rinichi.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa faci ca pielea, parul si unghiile sa ramana sanatoase si frumoase pe o perioada indelungata de timp

Veti trata sau preveni arsurile la stomac

Cercetatorii au demonstrat ca consumul unui pahar cu apa ar creste instantaneu pH-ul gastric si, prin urmare, ar lupta impotriva arsurilor la stomac.

Iti vei stimula metabolismul

S-a dovedit ca apa de baut va va ajuta la stimularea metabolismului, permitand organismului sa functioneze si sa arda grasimile in mod optim, permitandu-va in acelasi timp sa slabiti.

Iti vei intari sistemul imunitar

Daca bei  multa apa, iti intaresti sistemul imunitar. Astfel, apa ajuta la transportul oxigenului catre celulele corpului, ceea ce permite celulelor acestuia sa functioneze corect. In plus, potrivit unui studiu, deshidratarea poate afecta functiile corpului si astfel a evaluat efectul pozitiv al hidratarii asupra sistemului imunitar.

Iti vei scapa corpul de toxine

Cercetatorii au descoperit ca consumul a 8-10 pahare de apa pe zi va poate detoxifia profund organismul.

Autor