Cat timp trebuie sa luati magneziu

Fara indoiala, magneziul este unul dintre mineralele de care are nevoie corpul nostru daca vrem ca organismul nostru sa functioneze corect si sa aiba un sistem imunitar sanatos. Deficientele acestui mineral pot avea un impact negativ asupra sanatatii noastre generale. Ne putem simti obositi, ametiti, avem stari de greata . Daca aceasta absenta dureaza mai mult, simptomele pot fi si mai grave.

Astazi vom incerca sa raspundem cat mai detaliat posibil la multe dintre intrebarile dumneavoastra legate de consumul de magneziu. Ne vom concentra asupra dozei, durata aportului si despre ce trebuie sa avem in vedere atunci cand alimentam acest mineral in corpul nostru.

De cat de mult magneziu are nevoie corpul nostru pe zi?

Majoritatea oamenilor sunt interesati in primul rand de doza insasi inainte de a lua orice supliment. Potrivit expertilor, norma este de aproximativ 6 mg / kg de greutate corporala pe zi. Potrivit unor cercetatori, copiii ar trebui sa ia 10 mg / kg pe zi, deoarece acest mineral este mult mai important pentru ei datorita cresterii in sine.

Citeste si articolul :   Foarte important! Ce vitamine sa luati si pentru ce anume

Sportivii, ca si copiii, au nevoie, de asemenea, de o doza mai mare, deoarece sunt adesea expusi la stres sau exercitii fizice. Este recomandabil sa consultati un specialist inainte de a lua un supliment alimentar. Aceasta regula se aplica in special copiilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu probleme de sanatate.

Publicitate

Cum sa incepeti sa luati un mineral

Este important sa nu supradozati decat daca stiti de ce doza are nevoie corpul dumneavoastra. Cantitatea de mineral depinde si de combinatia cu alte suplimente alimentare. Acesta este tot ceea ce este util pentru a informa in timp util.

Magneziul poate fi luat tot timpul anului, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, retineti ca corpurile noastre au nevoie de mult mai mult sprijin in lunile mai reci decat in lunile mai calde. Atunci sistemul nostru imunitar este mai slab si suntem predispusi la virusi si raceli.

In plus, nu avem acces la toata aceasta varietate de fructe si legume proaspete ca vara. Activitatile noastre sunt, de asemenea, limitate. De aceea, este recomandat sa luati un supliment alimentar iarna.

Citeste si articolul :   Ce ne poate slabi sistemul imunitar

Magneziul este singurul mineral care poate fi luat dimineata pe stomacul gol si seara inainte de culcare. Acest lucru va ajuta la reducerea crampelor musculare si la imbunatatirea somnului.

Iata la ce contribuie aportul regulat al acestui mineral:

Ajuta la reglarea functiei musculare si nervoase;

Previne suprasolicitarea;

Ajuta la intarirea oaselor si a dintilor;

Mentine tensiunea arteriala normala.

Ofera-i corpului tau magneziu si lasa-te sa te simti mult mai sanatos si plin de energie!

Publicitate

Publicitate

Autor