6 boli care sunt cel mai greu de diagnosticat

Este important sa te testezi pentru infectii cu transmitere sexuala cel putin o data pe an.

Boala Lyme

Cel mai frecvent simptom al bolii Lyme este o eruptie specifica care apare la scurt timp dupa ce ai fost muscat de o capusa infectata. Dar, in unele cazuri, o eruptie cutanata nu se dezvolta si singurele simptome care indica o boala sunt durerile corporale, febra si oboseala.

Medicii o confunda adesea cu gripa si prescriu un tratament adecvat. In aceasta situatie, exista o mare probabilitate ca boala Lyme sa devina cronica, ceea ce este aproape imposibil de vindecat.

Hipotiroidism

Bolile in care glanda tiroida nu functioneaza si nu pot produce suficienti hormoni pot fi, de asemenea, dificil de identificat. Simptomele frecvente – constipatie, piele uscata, crestere in greutate si subtierea parului – sunt prea vagi pentru a fi diagnosticate.

Publicitate

In plus, in unele forme ale acestei boli, nici studiul hormonilor nu ajuta: exista cazuri in care hipotiroidismul se dezvolta pe fondul unor indicatori complet normali ai hormonilor tiroidieni.

Citeste si articolul :   Primele simptome ale cancerului de colon

Hemocromatoza

Este o tulburare genetica in care organismul produce prea mult fier. Cel mai adesea, primele simptome apar dupa 50 de ani, dar boala este de obicei asimptomatica.

Intre timp, hemocromatoza necontrolata poate duce la dezvoltarea insuficientei cardiace, a insuficientei hepatice si a diabetului. Prin urmare, daca familia dumneavoastra a avut antecedente de aceasta afectiune, este important sa va verificati in mod regulat nivelul de fier din sange.

Chlamydia

Aceasta boala cu transmitere sexuala este cel mai adesea asimptomatica atat la barbati, cat si la femei. Acesta este motivul pentru care este important sa te testezi pentru infectii cu transmitere sexuala cel putin o data pe an.

Hepatita C.

Hepatita C ne poate distruge cu usurinta sanatatea in anii urmatori si poate deveni cronica atunci cand problemele hepatice devin vizibile. Persoanele nascute intre 1945 si 1965 prezinta un risc deosebit datorita particularitatilor asistentei medicale de atunci. De aceea, este important sa donati in mod regulat markeri de hepatita si sa verificati starea organelor abdominale.

Citeste si articolul :   De ce este periculoasa deficienta de fier in organism?

Apnee de somn

O boala periculoasa in care pacientii inceteaza sa respire timp de 10-15 secunde in timpul somnului. Cel mai izbitor simptom – sforaitul – nu este adesea suspect si nu devine un motiv pentru vizitarea unui medic. Intre timp, apneea de somn poate creste semnificativ riscul de boli de inima.

Publicitate

Publicitate

Autor