4 legume care contin mai multa vitamina C decat portocale

Destul de ciudat, vitamina C este una dintre cele cinci vitamine care lipsesc cel mai adesea. Si toamna, avem nevoie cel mai mult de ea, pentru ca sustine sistemul imunitar si ofera organismului suficienta putere pentru a lupta impotriva virusilor.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina hidrosolubila care controleaza in mod direct cantitatea de hormoni suprarenali (glucocorticosteroizi), are impact asupra metabolismului colagenului, influenteaza structura chimica a acidului folic si controleaza degradarea celulara oxidativa.

Aceste 4 legume ne ofera mai multa vitamine C decat fructele.

Brocoli

Poate cea mai subestimata leguma este broccoli. 100 g din acesta contin 89 mg de vitamina C (care este cu doar 1 mg mai putin decat doza zilnica), precum si doza zilnica de vitamina K, care este necesara pentru oasele sanatoase si coagularea normala a sangelui.

Publicitate

Ardei

De la 95 mg (in ardei verzi) la 341 mg (in ardei galben), atat de multa vitamina C contin aceste legume colorate. Si, de asemenea, multe, multe fibre, care ne lipsesc cu adevarat tuturor si fara de care sanatatea intestinala este imposibila. In plus, ardeiul ajuta la arderea grasimilor mai repede si este deosebit de bogat in antioxidanti benefici.

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile vitaminei A pentru sanatate?

Varza de Bruxelles

Legumele crucifere sunt liderii in continutul de vitamina C. O portie din acest tip de varza contine 96,8 mg de vitamina C (necesarul nostru zilnic este de 90 mg), precum si fitonutrienti si fibre care ajuta la prevenirea cancerului. Incercati sa mancati aceasta varza cel putin o data pe saptamana pentru a ramane sanatos.

Conopida

Principalul beneficiu al conopidei sunt fibrele, in care aceste legume sunt deosebit de bogate, dar contin si multa vitamina C. Asadar, o conopida  contine 123 mg din aceasta vitamina utila – de 1,5 ori mai mult decat doza noastra zilnica.

Publicitate

Publicitate

Autor