9 simptome ale deficitului de vitamina C

Dieta noastra este principala sursa de vitamina C a organismului nostru. Potrivit ANSES, 110mg din aceasta vitamina sunt necesare zilnic pentru ca adultii sa beneficieze de proprietatile  ei intr-un mod optim.

Diferitele beneficii ale vitaminei C:

Este posibil sa asimilezi  vitamina C printr-un consum bogat in fructe si legume proaspete precum kale, cirese, fructe de padure, lamaie etc. Aceasta are urmatoarele activitati in organism:

– Intarirea oaselor si tesuturilor corpului

– Reinnoirea pielii

– Arderea celulelor adipoase

– Intarirea imunitatii pentru apararea impotriva infectiilor

– absorbtia fierului

9 semne care dezvaluie o lipsa de vitamina C

1- Umflarea si sangerarea gingiilor

Gingiile umflate, inflamate sau care sangereaza sunt semne la care trebuie sa fii atent. Intr-adevar, vitamina C joaca un rol foarte important in sanatatea orala. In timpul unui studiu  , s-a demonstrat ca un nivel scazut de vitamina C in organism ar putea duce la boli precum parodontoza.

2- Caderea parului

Caderea parului este, de asemenea, un semn care indica faptul ca nu aveti suficienta vitamina C in organism. Intr-adevar, aceasta vitamina ajuta la reducerea cantitatii de radicali liberi din organism. De asemenea, stimuleaza cresterea parului, ajutand organismul sa absoarba mai mult fier.

Citeste si articolul :   Cum sa va determinati tipul de par real odata pentru totdeauna

3- Sangerari nazale recurente

Daca consumati frecvent vitamina C, aceasta va va ajuta la intarirea vaselor de sange. Intr-adevar, acesta din urma poate fi slabit din cauza lipsei de acid ascorbic, provocand astfel sangerare.

4- Piele uscata sau aspra

Culoarea rosie, precum si caracterul aspru si uscat al pielii tale sunt semne la care trebuie sa fii atent. Vitamina C ofera protectie antioxidanta care ajuta la atenuarea efectelor razelor ultraviolete si la stimularea sintezei de colagen. Aceasta substanta este esentiala pentru mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii.

5- Vanatai pe corp

Aparitia unor leziuni cutanate inexplicabile, inclusiv vanatai, este un semn de urmarit cu atentie. Acest lucru s-ar intampla atunci cand vasele de sange care sunt prea fragile se sparg sub piele si fluxul de sange este sub suprafata dermului.

6- Vindecare mai lenta

Daca observi ca ranile tale dureaza prea mult sa se vindece, atunci corpul tau ar putea avea lipsa de vitamina C, care este esentiala pentru stimularea productiei de colagen care promoveaza reinnoirea tesuturilor. In plus, si conform oamenilor de stiinta, consumul regulat de alimente bogate in vitamina C ar favoriza vindecarea ranilor.

Citeste si articolul :   Hipertensiunea arteriala este un ucigas tacut: 6 semne la care sa fii atent si cum sa te protejezi

7- Dureri articulare

Umflarea si durerea articulatiilor sunt semne comune ale deficientei de vitamina C. Intr-adevar, lipsa de colagen poate deteriora aceste jonctiuni si poate creste riscul de artrita

8- Un sistem imunitar mai slab

Potrivit cercetarilor , o deficienta de vitamina C poate duce la o scadere a globulelor albe responsabile de combaterea atacurilor care ne submineaza sanatatea. Prin urmare, consumul regulat si in conformitate cu aporturile recomandate este esential pentru intarirea imunitatii.

9- Nu ai o dispozitie buna :

Consumul regulat de vitamina C imbunatateste starea de spirit si permite organismului sa reactioneze mai bine la stres, depresie, anxietate si oboseala.

Autor