Mananca aceste 18 alimente cand observi ca vederea incepe sa scada

Rosii

Rosiile contin o cantitate mare de licopen, vitamine C si A, acid folic si potasiu. Astfel, ele imbunatatesc vederea dar promoveaza si buna functionare a sistemului cardiovascular.

Pepene galben

Pepenele galben este o sursa de vitamina A, necesara vederii, dar este si bogat in nutrienti si sarac in calorii, ceea ce il face un aliat in contextul slabirii.

Ficat de vita

Ficatul de vita sau de vitel este bogat in vitaminele C si A precum si in fier, motiv pentru care este recomandat in lupta impotriva problemelor de vedere si anemiei.

Salata iceberg

Salata verde are un continut scazut de calorii, dar bogata in vitamina A. Prin urmare, este un aliment preferat pentru pierderea in greutate, imbunatatind in acelasi timp vederea.

Publicitate

Piersica

Piersica contine vitamina A, benefica vederii, dar si fosfor, potasiu, fier, calciu si magneziu, ceea ce o face un fruct ideal pentru sanatate.

Cartof dulce

Sursa de vitamina A, cartoful dulce previne cataracta, degenerescenta maculara si glaucomul.

Citeste si articolul :   9 alimente pentru stimularea hemoglobinei

Ardeii

Ardeii contin o cantitate semnificativa de vitamina A care protejeaza vederea dar si licopen si beta-caroten care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor.

Ulei de ficat de cod

Uleiul de ficat de cod este o sursa excelenta de vitamina D, vitamina A si acizi grasi omega-3. Astfel, este benefica pentru vedere dar si pentru persoanele care sufera de deficienta de vitamina D.

Mango

Mango este o sursa de fructe tropicale  bogat in  vitaminele  C si A, fibre si antioxidanti, motiv pentru care imbunatateste vederea si favorizeaza eliminarea toxinelor din organism.

Publicitate

Spanac

Spanacul contine diversi nutrienti precum vitamina A, luteina si zeaxantina care imbunatatesc vederea prin protejarea ochilor si dezvoltarea vederii.

Napii

Ca si spanacul, napii contin multa vitamina A si minerale. In plus, sunt bogate in antioxidanti, motiv pentru care lupta impotriva radicalilor liberi si promoveaza sanatatea ochilor.

Morcovi

Bogati in vitaminele A, K, C, B, magneziu si fibre, morcovii sunt cunoscuti pentru mentinerea sanatatii ochilor si imbunatatirea sistemului digestiv.

Citeste si articolul :   Ghid pentru o postura buna

Busuioc

Busuiocul este o sursa de vitamine A si K pentru a lupta impotriva orbirii nocturne si a afectiunilor oculare, pentru a regla tensiunea arteriala si pentru a imbunatati buna functionare a sistemului cerebral.

Paprika

Acest condiment contine cantitati mari de vitamine C si A, calciu si potasiu. Astfel, mentine buna functionare a ochilor dar si a rinichilor.

Frunze de papadie

Aceste frunze contin antioxidanti, calciu, luteina, zeaxantina si vitamina A. Prin urmare, ofera organismului nutrientii necesari pentru o sanatate buna a ochilor.

Varza

Varza  este bogata in vitamina A si carotenoide care ajuta la protejarea ochilor de daunele UV.

Caise uscate

Caisele uscate sunt extrem de sanatoase pentru ochii tai deoarece sunt bogate in vitamina A. In plus, datorita antioxidantilor pe care ii contin, lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca imbatranirea pielii.

Papaya

Avand un continut ridicat de vitamina A, papaya imbunatateste vederea prin protejarea acesteia de multiple tulburari oculare. De asemenea, contine minerale si enzime care intaresc sistemul imunitar.

Autor