6 fructe uscate care iti sporesc energia

Proprietatile si valoarea nutritiva a fructelor uscate sunt in general recunoscute si apreciate de profesionistii in nutritie. Aceste alimente ofera energie de lunga durata, ocupa putin spatiu si contin multe calorii combinate cu fibre care le intarzie absorbtia si prelungesc actiunea energetica.

O dieta sanatoasa ar trebui sa contina fructe uscate pentru a imbunatati aportul de nutrienti.

Fructele uscate sunt o sursa foarte interesanta de energie pentru organism. Acestea trebuie totusi consumate astfel incat sa respecte nevoile alimentare zilnice.

In plus, ele contin acizi grasi esentiali, cum ar fi, de exemplu, acidul oleic, linoleic si linolenic. Corpul uman nu le poate produce, asa ca trebuie administrate ca parte a alimentatiei zilnice. Aceste grasimi sanatoase contribuie foarte mult la energia si puterea lor antiinflamatoare.

Publicitate

Consumul zilnic de fructe uscate ajuta la imbunatatirea raspunsului imunitar la virusi si infectii comune. Ele ajuta astfel la intarirea sistemului imunitar pentru a preveni diferite boli. In special, patologii de tip sezonier care apar cu schimbari bruste ale climei.

1. Migdale

Sunt un aliment mediteranean foarte hranitor pentru sportivi datorita energiei lor sub forma de carbohidrati si grasimi sanatoase, precum si proteine vegetale. O mana de aproximativ 30 de grame furnizeaza 162 de calorii, precum si fibre insolubile, vitamina E antioxidanta si vitaminele B implicate in metabolismul energetic.

Citeste si articolul :   De ce frunzele plantelor tale devin galbene? Iata 3 motive si solutiile pentru a le remedia

Migdalele sunt, de asemenea, bogate in minerale precum calciu, potasiu, fosfor, seleniu si fier. Prin urmare, sunt un aliment extrem de hranitor. Acesta este motivul pentru care laptele obtinut din macinarea migdalelor era folosit in trecut pentru a inlocui laptele matern sau pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza.

2. Alune

„Alunele se remarca prin continutul de acid folic. Prin urmare, sunt recomandate cu tarie in timpul sarcinii.”

Este un fruct uscat maleabil care poate fi consumat in mai multe moduri si nu are un gust invaziv. Alunele contin acid folic care previne defectele tubului neural (fat-sarcina).

Suplimentarea acestui nutrient este esentiala in timpul sarcinii, precum si cresterea aportului de alimente bogate in acid folic.

Pe langa faptul ca ofera o mare energie, alunele se remarca si prin continutul de grasimi nesaturate si vitamina E. Prin urmare, ajuta la prevenirea si reducerea inflamatiei tesuturilor in timpul antrenamentelor. De asemenea, ofera fier, magneziu, mangan si fibre. Este astfel un adevarat restaurator.

Publicitate

3. Fructe uscate care iti cresc energia: arahide

Aceste fructe uscate sunt bogate in principal in acid folic, proteine si izoflavone. Acestea provin dintr-o planta leguminoasa, iar aportul lor de nutrienti consta si in grasimi si fibre omega 6. Prin urmare, este un partener excelent in modularea colesterolului. Este, de asemenea, un aliment sanatos pentru inima.

Citeste si articolul :   Consumul de apa calda pe stomacul gol duce la rezultate neasteptate

Alunele pot fi consumate crude sau sub forma de unt de arahide. Daca raspanditi 30 de grame de unt de arahide pe paine, obtineti aproximativ 10 grame de proteine. In plus, aceasta crema ofera un aport caloric semnificativ, calciu si fier. Se recomanda apoi la micul dejun.

4. Nuci de Brazilia

Acest fruct uscat se remarca prin continutul sau semnificativ de minerale. In principal seleniu. Prin urmare, consumul acestuia trebuie controlat. De asemenea, nucile braziliene sunt bogate in vitamina E, un antioxidant natural care ajuta pozitiv la reducerea efectelor negative ale radicalilor liberi.

Acestea sunt nuci bogate in energie si hranitoare (excelent pentru sportivi) care contin o multime de acizi grasi sanatosi. O mana de nuci braziliene ofera o cantitate semnificativa de fibre si proteine.

5. Nuci

Pe langa furnizarea de energie, unul dintre cele mai importante beneficii este colaborarea lor in protejarea inimii. Intr-adevar, fructele uscate sunt cele care contin cei mai multi acizi grasi Omega 3.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale rosiilor

Desi nucile sunt alimente grase, majoritatea grasimilor sunt polinesaturate si, prin urmare, ajuta la imbunatatirea parametrilor cardiovasculari fara a afecta greutatea.

In plus, nucile au vitamine, proteine si fibre. De asemenea, ajuta la pierderea in greutate datorita proprietatilor lor antioxidante si satiante. Contin si fibre solubile, care sunt esentiale pentru combaterea constipatiei. In plus, ajuta la imbunatatirea somnului si a nivelurilor de serotonine.

6. Fructe uscate care iti sporesc energia: fistic

Este una dintre cele mai bogate nuci in fier, vitamina E si potasiu (1000 grame/100 grame). Fisticul furnizeaza 43% din cantitatea zilnica recomandata de proteine vegetale, care se remarca prin continutul lor in aminoacid, arginina, care stimuleaza functia imunitara.

In ceea ce priveste vitaminele si mineralele, fisticul este bogat in vitamina B1, B6, calciu, magneziu, fosfor si cupru. Pe de alta parte, aportul lor de acid oleic si alte grasimi sanatoase ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina, promovand astfel livrarea de glucoza in celule.

Publicitate

Autor