Pune cate o picatura pe fiecare planta in februarie: trucul inteligent pentru a le face sa creasca rapid

Primavara se apropie cu pasi repezi! In acest sezon stralucitor al anului, are loc germinarea si dezvoltarea rasadurilor. Pentru a promova cresterea plantelor tale, le poti fertiliza de la sfarsitul lunii februarie cu aceasta solutie naturala si usor de preparat.

Vei avea nevoie:

Coaja unei banane

Apa fierbinte

Un borcan

Publicitate

Un flacon picurator

Pregatirea :

Taiati coaja de banana in bucati mici;

Pune-le intr-un borcan cu un litru de apa fierbinte;

Se inchide borcanul si se lasa solutia sa macereze timp de 4 zile la loc caldut. Vei observa in aceste zile ca apa devine tulbure si spumoasa;

Scoateti capacul borcanului si strecurati solutia;

Transferati solutia intr-un flacon picurator si iata amestecul dvs. gata de utilizare.

Dupa ce va pregatiti ingrasamantul natural, tot ce trebuie sa faceti este sa turnati 3 sau 4 picaturi din acest lichid direct pe solul fiecarei plante in ghiveci. Foloseste acest ingrasamant lichid pe plantele tale de la sfarsitul lunii februarie, la fiecare 15 zile, pe o perioada de un an.

Citeste si articolul :   Cum se curata rapid si usor cuptorul cu microunde

Aceasta solutie va hrani plantele si le va oferi nutrientii de care au nevoie. Intr-adevar, banana este foarte benefica pentru plante. Este un ingrasamant natural, foarte eficient in accelerarea cresterii plantelor datorita continutului de potasiu. Luati in considerare si reciclarea cojii de banana pentru a stimula radacinile plantelor si pentru a le consolida rezistenta la boli.

Ce alte ingrasaminte naturale exista pentru a face plantele sa creasca mai repede?

Plantele au nevoie de nutrienti esentiali pentru cresterea lor. Pentru a le ajuta sa obtina fosforul, azotul si potasiul de care au nevoie, luati in considerare fertilizarea lor cu ingrasaminte naturale. Intr-adevar, nu este nevoie sa folositi ingrasaminte chimice pentru a asigura o buna crestere a plantelor dumneavoastra. Unele deseuri pot fi reciclate si folosite pentru a va hrani plantele.

Zat de cafea pentru fertilizarea plantelor

Zatul de cafea este cel mai popular ingrasamant natural. Mai mult, beneficiile sale pentru plante si solul de gradina sunt numeroase. Este deosebit de bogat in azot si este potrivit in special pentru plantele verzi. Azotul stimuleaza cresterea plantelor si imbunatateste frunzisul. Cu toate acestea, aveti grija la exces. Risti sa produci efectul opus si sa-ti ranesti plantele. Cel mai bine este sa diluezi 3 linguri de zat de cafea intr-un litru de apa. Lasa sa stea timp de 24 de ore, apoi foloseste solutia pentru a uda plantele verzi.

Citeste si articolul :   M-am luptat mult timp cu afidele, paduchii plantelor, dar aceste metode m-au ajutat! Plantele mele sunt in sfarsit salvate

Apa de gatit a legumelor pentru fertilizarea plantelor

Apa de gatit a legumelor este foarte benefica pentru plante. Este plina de minerale si vitamine care le stimuleaza cresterea. Lasati aceasta apa sa se raceasca mai intai inainte de a o folosi pentru a uda plantele verzi o data pe saptamana.

Coji de oua ca ingrasamant natural pentru plante

Cojile de oua sunt un ingrasamant natural bogat in minerale. Utilizarea lor este simpla. Pur si simplu macinati-le grosier si imprastiati-le pe suprafata pamantului de ghiveci. Aceste bucati de coaja de ou vor fi, de asemenea, folosite pentru a respinge gasteropodele, cum ar fi limacsii. De asemenea, le puteti macina fin si le puteti incorpora in solul plantelor in ghivece. Cojile de ou isi vor elibera nutrientii si vor hrani sistemul radicular la urmatoarea udare.

Publicitate

Publicitate

Autor