Cum sa scapi de mirosul neplacut din adidasi

Daca purtam adidasi prea mult timp sau prea des, picioarele noastre nu sunt ventilate si, prin urmare, umiditatea si ciuperca pot prolifera. Rezultatul: pantofii pot mirosi urat. Uneori este suficient doar sa mergi pe excremente si se vor lipi de talpa si vor emite un miros urat. Primul lucru de facut pentru a scapa de ele este sa va curatati pantofii.

Acest lucru ii mentine curati, dar va protejeaza si picioarele de o posibila infectie. Pentru a face acest lucru, inmuiati un burete umezit cu apa cu sapun si presarati o lingura de bicarbonat de sodiu, apoi frecati limba si interiorul pantofilor.

Stergeti cu servetele curate, apoi uscati-le cu un uscator de par sau lasati sa se usuce la aer.

Cateva sfaturi pentru indepartarea mirosurilor neplacute din adidasi

1. O solutie pe baza de apa, alcool de uz casnic si ulei esential de lamaie

Publicitate

Intr-o sticla cu spray, amestecati o lingura de alcool, 5 picaturi de ulei esential de lamaie si o cana de apa. Pulverizati-va pantofii si lasati aerul sa se usuce.

Citeste si articolul :   10 sfaturi pentru combaterea somnolentei

2. Talc si bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele esentiale pentru a lupta impotriva mirosurilor rele . Pentru a elimina mirosurile neplacute din interiorul adidasilor, presarati usor interiorul cu pudra de talc si bicarbonat de sodiu. Lasati sa actioneze peste noapte, apoi indepartati orice reziduu de pulbere inainte de purtare.

3. Frigiderul

Acest truc este de neoprit in lupta impotriva mirosurilor rele. Puneti pantofii intr-o punga bine inchisa si puneti-o in frigider. Bacteriile si alte ciuperci nu sunt rezistente la frig, acesta este cel mai bun mod de a preveni aparitia mirosurilor neplacute.

4. Gel hidroalcoolic

Daca aceasta solutie face posibila dezinfectarea mainilor noastre pentru a ne preveni multe boli, este de asemenea formidabila impotriva bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute din pantofii tai. Pentru a face acest lucru, toarna doar putin gel dezinfectant pe o carpa curata si freaca interiorul pantofilor. Se lasa sa actioneze cateva ore, apoi se sterge cu o carpa inmuiata cu apa limpede.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru cresterea conopidei afara. Cum obtinem o recolta bogata

5. Piatra de aluminiu

Acest sfat este minunat daca ati mers pe fecale si talpile pantofilor miros urat. Pentru a scapa de mirosurile rele, frecati-le cu o bucata de piatra de aluminiu. Deodorant natural , antiseptic si antibacterian , acest sulfat este foarte eficient pentru dezinfectarea in profunzime si pentru a lupta impotriva mirosurilor neplacute.

6. Otet

Un ingredient cu multe utilizari casnice , otetul alb va poate ajuta, de asemenea, sa luptati impotriva mirosurilor neplacute ale pantofilor. Frecati interiorul cu o carpa imbibata in otet alb si lasati sa actioneze cateva clipe. Pentru a spori actiunea acestei solutii apoase, adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu si spuneti adio mirosurilor urate.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.