Cum sa scapi de mirosul neplacut din frigider: cateva metode simple si usor de realizat !

Mirosul din frigider este o neplacere minora, dar enervanta. De ce apare si cum sa scapi de ea? Pot fi prevenite mirosurile? Sa ne dam seama.

Cauze de miros urat in frigider

De toate sunt vinovate bacteriile .   Pentru reproducerea lor, nu este deloc necesar sa se pastreze alimente stricate. Bacteriile prospera in insertiile de cauciuc ale congelatorului si chiar pe suprafetele din plastic.

Cum sa scapi de mirosul din frigider

Urmatoarele metode s-au dovedit a fi bune:

In primul rand, frigiderul trebuie spalat. Deconectati-l de la retea, dezghetati-l si spalati  congelatorul cu apa calda cu adaos de otet . Dupa aceea, trebuie sa stergeti totul bine. Este util sa efectuati dezinfectarea – stergeti peretii camerei cu amoniac diluat cu apa intr-un raport unu-la-unu.

Publicitate

Bicarbonatul de sodiu obisnuit va fi, de asemenea, util la spalarea frigiderului. Puneti bicarbonatul de sodiu intr-un recipient mic si puneti-l in congelator.

Carbunele activ ajuta nu numai la eliminarea toxinelor din corpul uman. Tinde sa absoarba mirosurile straine. Asezati cateva tablete de carbune in congelator.

Citeste si articolul :   Duminica Tomii 2020: Sarbatoare mare in prima duminica dupa Paste. Randuiala care se respecta cu sfintenie pentru sanatate si binele casei

Zatul  de cafea uscata trebuie turnata pe o farfurioara mica si plasata in congelator . Cafeaua distruge bine aromele neplacute. Ceaiul are aceeasi proprietate. Nu va grabiti sa aruncati punga de ceai uzata, ci puneti-o in congelator.

Pentru ca mirosul neplacut sa nu aiba nicio sansa de revenire, trebuie sa monitorizati cu atentie  congelatorul . Daca o bucata de carne sau os  a fost uitata  acolo de cateva luni, poate este timpul sa scapati de ea? Pestele si carnea crude trebuie ambalate cu atentie in polietilena sau chiar mai bine, in recipiente sigilate.

Frigiderul nu va mirosi daca clatiti regulat recipientul de scurgere de dedesubt.

Curatenia, ordinea si retetele simple de casa vor face fata pentru totdeauna problemei.

Publicitate

Publicitate

Autor