Lidia Fecioru ne spune ce trebuie sa facem de INVIERE daca vrem sa atragem sanatatea, norocul si fericirea in casa noastra: „Cand bat clopotele…”

Pastele este o sarbatoare magica care le aduce crendiciosilor bucurie in suflet si multa speranta. Lidia Fecioru ne-a dezvaluit ce trebuie sa facem in in zilele de Paste pentru ca Dumnzezeu sa ne trimita norocul, sanatatea si fericirea in casa.

Clopotele bisericii au puteri nebanuite, se spune ca acestea sunt vocea lui Dumnezeu. Lidia Fecioru spune ca atunci cand auzi bataia clopotelor in noaptea de inviere, de Paste sau in saptamana luminata este bine sa-ti pui oricate dorinte sufletesti ai si Dumnezeu va avea grija sa ti le implineasca. Clopotul va duce mai departe dorintele tale si daca nu sunt materiale acestea se vor implini.

O traditie importanta este ca in noaptea de Inviere, credinciosii sa mearga la biserica pentru Lumina Sfanta.

Lidia Fecioru a spus ca este foarte important ca atunci cand fac acest lucru, oamenii sa aiba doua lumanari, una mai mica si una mai mare. Lumanarea mica ar trebui folosita pentru a aprinde lumanarea mare. Se spune ca daca lumanarea dusa acasa este aprinsa direct de la un alt credincios, persoana care face acest lucru ii preia energia.

„Cu cea mica sa ia lumina de la o alta lumanare si apoi sa aprinda cu ea lumanarea mare.”,

Citeste si articolul :   Cum se curata o chiuveta din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu

Vinerea Mare este cea mai trista zi, se rememoreaza aducerea lui Iisus Hristos la judecata. De asemenea, si rastignirea si luarea de pe cruce.

Traditia spune ca in Vinerea Mare se tine post negru. Daca va ploua in Vinerea Mare, anul va fi unul manos. Daca te scufunzi in apa rece de trei ori in Vinerea Mare, vei fi sanatos tot anul. Femeile nu au voie sa coasa, sa teasa, nu coc paine sau altele asemenea, fiindca este mare pericol de boala si spirite rele.

In Saptamana Mare, e bine ca toti credinciosii sa se ierte si sa se impace cu toti cei cu care au fost in dusmanie. Asa pot primi Invierea Domnului cu bucurie.

Autor