Drob traditional de miel reteta veche pas cu pas

Drobul  de miel este un preparat culinar traditional romanesc, fiind una dintre mancarurile din miel specifice sarbatorii de Paste.

Ingrediente:

500 gr organe miel
1 legatura generoasa de ceapa verde
50 gr smantana groasa
1/2 linguri de ulei

2 oua
un praf de sare
piper
cimbru

1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel

cateva oua fierte

Cum se prepara drobul de miel traditional

Mai intai, se pun organele de miel la prajit, cu o lingura de ulei si amestecam pana se rumenesc putin. Se adauga ceapa verde, un catel de usturoi sau usturoi verde si o frunza de dafin. Dupa ce s-au mai gatit putin, se adauga un praf de sare, piper si putin cimbru. Se lasa pe foc pana scade sosul.

Dupa ce s-au racit organele, se toaca marunt, se adauga smantana, ouale crude si verdeata. Se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si deasupra se pun ouale fierte.

Citeste si articolul :   Prajitura cu prune glazurata

Peste, se pune restul compozitiei si un ou batut, se baga tava la cuptor, la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute, se lasa deasupra o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Dupa, se scoate si se lasa la rumenit inca 30 de minute.

Mod de prepare in cazul in care folositi prapur: 

Spala prapurul in cateva ape si lasa-l sa se zvante. Aseaza-l in tava astfel incat sa se reverse peste margini.

Acum pune in prapur jumatate din carne, apoi ouale fierte, cealalta jumate de carne, apoi acopera cu marginile prapurului si las-o la cuptor timp de 50 de minute pana se rumeneste.

Daca nu iti place cum miroase prapurul, pune-l cu o seara inainte intr-o cratita cu apa rece si o ceasca de otet.

Autor