Drob traditional de miel reteta veche pas cu pas

Drobul  de miel este un preparat culinar traditional romanesc, fiind una dintre mancarurile din miel specifice sarbatorii de Paste.

Ingrediente:

500 gr organe miel
1 legatura generoasa de ceapa verde
50 gr smantana groasa
1/2 linguri de ulei

2 oua
un praf de sare
piper
cimbru

Publicitate

1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel

cateva oua fierte

Cum se prepara drobul de miel traditional

Mai intai, se pun organele de miel la prajit, cu o lingura de ulei si amestecam pana se rumenesc putin. Se adauga ceapa verde, un catel de usturoi sau usturoi verde si o frunza de dafin. Dupa ce s-au mai gatit putin, se adauga un praf de sare, piper si putin cimbru. Se lasa pe foc pana scade sosul.

Publicitate

Dupa ce s-au racit organele, se toaca marunt, se adauga smantana, ouale crude si verdeata. Se amesteca totul pana se obtine o compozitie omogena. Jumatate din compozitie se aseaza intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si deasupra se pun ouale fierte.

Citeste si articolul :   Cinci dintre cele mai delicioase si sanatoase ingrediente pentru salata

Peste, se pune restul compozitiei si un ou batut, se baga tava la cuptor, la o temperatura de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute, se lasa deasupra o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Dupa, se scoate si se lasa la rumenit inca 30 de minute.

Mod de prepare in cazul in care folositi prapur: 

Spala prapurul in cateva ape si lasa-l sa se zvante. Aseaza-l in tava astfel incat sa se reverse peste margini.

Acum pune in prapur jumatate din carne, apoi ouale fierte, cealalta jumate de carne, apoi acopera cu marginile prapurului si las-o la cuptor timp de 50 de minute pana se rumeneste.

Daca nu iti place cum miroase prapurul, pune-l cu o seara inainte intr-o cratita cu apa rece si o ceasca de otet.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.