Anunt de ULTIMA ORA: Cand se pot redeschide scolile in Romania

Premierul Ludovic Orban a declarat joi ca, in functie de evolutia epidemiei, scoala se poate redeschide dupa 15 mai.

“Dupa 15 mai este posibil sa redeschidem scolile. Pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie, cand ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic. Redeschiderea scolilor depinde de cum evolueaza dinamica infectarilor si de reducerea la maximum a fiecarui risc pentru elevi si studenti de infectare cu virusul”, a spus Orban, intr-o interventie la un post de televiziune.

Prim-ministrul spune ca nu intra in discutie inghetarea anului scolar, cel mai important obiectiv ramane acela ca toti elevii si studentii sa temine anul de invatamant si cei care trebuie sa-si dea examenele sa le poata da.

Care sunt variantele pentru deschiderea scolilor

Publicitate

“Niciodata nu am luat in calcul amanarea anului scolar sau neorganizarea examenelor de capacitate, de bacalaureat. Obiectivul nostru este ca toti elevii sa finalizeze acest an scolar. Atingerea acestui obiectiv si modalitatile in care se vor organiza examenele, modalitatile in care vor fi pregatite toate aceste examene sigur ca vor depinde de contextul epidemiologic.

Citeste si articolul :   Se va modifica pretul unui tuns de la 15 mai? Iata ce spun frizerii

E o varianta in care se pot finaliza toate cursurile si toate orele pe online si chiar examenul sa se dea pe online, e posibil sa se dea examenul in alte conditii. Sunt si variante intermediare, de deschidere graduala a scolilor, fara clase pline. La noi sunt multi elevi intr-o clasa, spre deosebire de alte tari europene si luam in calcul inclusiv un scenariu posibil privitor la deschiderea graduala sau la impartirea elevilor”, a specificat premierul.

Publicitate

Ludovic Orban a spus ca Ministrul Educatie impeuna cu expertii din invatatmant lucreaza la diferite variante pentru a permite studentilor sa finalizeze anul scolar, in timp ce elevii din clasa a opta si a XII-a sa sustina examenele si poata intra in liceu sau facultate.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a spus marti ca a semmnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat si ca acestea se vor sustine pe baza materiei predate in primul semestru al anului scolar.

Ministrul Educatiei a mai specificat ca, in functie de momentul in care este ridicata starea de urgenta, examenele ar putea fi sustinut in luna iulie.

Citeste si articolul :   Decizia CCR nu te scapa de amenda. Cat vei plati, incepand de azi, daca nu respecti restrictiile

”In scenariul in care vom reveni la cursuri in momentul in care situatia de urgenta inceteaza, am putea sustine examenele in luna iulie. In cazul in care se prelungeste starea de urgenta, atunci vom lua o alta masura in asa fel incat elevii si studentii sa isi poata incheia anul scolar cu bine”, a precizat ministrul Educatiei, potrivit stirileprotv.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.