6 moduri de a va face pielea mai ferma

Din pacate, cu cat imbatranim, cu atat pielea noastra isi pierde din elasticitate si fermitate. Exista insa cateva sfaturi pentru a va ajuta pielea sa-si mentina elasticitatea naturala.

1. Folositi suplimente de colagen.

Colagenul este un ingredient care ne face pielea sa arate stralucitoare si tonifiata. Dupa 25 de ani, productia de colagen in piele scade. Daca doriti sa intarziati aparitia primelor riduri, trebuie sa inlocuiti pierderea cu suplimente de colagen.

2. Folositi produse  cu retinol.

Acidul retinoic stimuleaza productia de elastina in pielea noastra. Pentru intinerirea pielii, este necesar sa se utilizeze diverse produse pe baza de acid retinoic – coji, masti, seruri, creme.

3. Folositi creme hidratante.

Nu uitati sa va hidratati pielea. Pielea uscata isi pierde aspectul radiant si capacitatea de regenerare. Nu uitati sa beti suficienta apa. Deoarece umidificarea ar trebui sa aiba loc nu numai din exterior, ci si din interior.

Publicitate

Publicitate

4. Utilizati produse cu filtru SPF.

SPF inseamna Sun Protection Factor. Aceasta inseamna ca produsele care poarta aceasta eticheta ne protejeaza de razele ultraviolete care ne dauneaza pielii. Ele cresc riscul de cancer de piele si riduri.

Citeste si articolul :   Simptomele timpurii ale bolii Parkinson

5. Reducerea aportului de zahar.

S-a dovedit multa vreme ca consumul de zahar afecteaza negativ corpul nostru in ansamblu. Pentru piele, zaharul este periculos, deoarece utilizarea acestuia creste riscul de aparitie a diferitelor eruptii cutanate si, de asemenea, creste probabilitatea ridurilor timpurii. In plus, zaharul ne face pielea grasa.

6. Activitatea fizica.

Daca vorbim despre elasticitatea pielii nu numai pe fata, ci, in general, atunci exercitiile cu greutati sunt o optiune excelenta pentru cresterea elasticitatii pielii. Pe masura ce acumulam masa musculara, nivelurile de grasime ale corpului scad, facand pielea sa arate ferma si tanara.

Publicitate

Autor