3 beneficii principale ale sardinelor

Consumul de peste este esential. Fructele de mare ofera de fapt nutrienti esentiali pentru formarea tesuturilor si dezvoltarea reactiilor fiziologice care au loc in corpul nostru. Astazi va vorbim despre principalele beneficii ale sardinelor, astfel incat sa le consumati mai regulat.

Inainte de a incepe, este important sa subliniem ca sardinele fac parte din setul de pesti albastri. Acestea se caracterizeaza printr-un continut mai mare de lipide. Prin urmare, au o valoare energetica mai mare in comparatie cu alte soiuri mai putin grase precum merluciu.

3 beneficii ale sardinelor

Consumul de sardine este foarte recomandat. Aceste alimente se regasesc in dietele mediteraneene si atlantice, doua dintre cele mai prescrise de nutritionisti. Va prezentam 3 beneficii ale acestui peste.

Publicitate

1.Sanatatea musculara

Sardinele contin o proportie mare de proteine cu valoare biologica ridicata. Cu alte cuvinte, contin toti aminoacizii esentiali si sunt foarte digerabili.

Potrivit unui studiu , aportul de proteine devine fundamental in prevenirea progresiei bolilor legate de atrofia musculara.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul tau cand mananci 3 oua pe saptamana!

De aceea, se recomanda consumul a minim 1,2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporala, pe zi, la adultii sedentari. Astfel, reduce riscul de a suferi de pierderea tesutului slab, care este adesea asociata cu o sanatate precara.

Cu toate acestea, proteinele nu sunt singura componenta a sardinelor capabila sa imbunatateasca functia musculara. Acesti pesti contin si acizi grasi din seria omega 3. S-a demonstrat ca acesti acizi mentin sanatatea tesutului slab, prevenind aparitia disfunctiilor precum si catabolismul acestora.

2.Beneficiile sardinelor pentru densitatea osoasa

Una dintre cele mai frecvente patologii la femeile care au trecut de menopauza este osteoporoza. Aceasta boala duce la o reducere progresiva a densitatii osoase, ceea ce creste riscul de fracturi, iar apoi conditioneaza calitatea vietii.

Pentru a preveni dezvoltarea acestei tulburari, este esential sa ingerati calciu in mod regulat. Vestea buna este ca sardinele  contin cantitati mari din acest micronutrient. Potrivit unui studiu , consumul obisnuit de calciu reduce incidenta osteoporozei la femeile adulte.

Citeste si articolul :   Cate oua putem consuma pe zi si ce tip de gatit ar trebui favorizat pentru a profita de beneficiile acestora?

Astfel, consumul regulat de sardine este foarte recomandat. Dar, este esential sa mananci si oasele mici pe care le contin. Doar osul central trebuie indepartat, din cauza dimensiunilor sale mari si a riscului de sufocare.

3.Sardinele imbunatatesc sanatatea cardiovasculara

Am mentionat deja ca sardinele contin acizi grasi nesaturati. S-a demonstrat o asociere puternica intre consumul acestor lipide si reducerea riscului de a dezvolta patologii cardiovasculare. Din acest motiv, este indicat sa includeti pestele albastru de cel putin doua ori pe saptamana in retetele dvs.

Aportul de grasimi din dieta este, de asemenea, legat de scaderea tensiunii arteriale. Ce trebuie luat in considerare in cazul pacientilor cu hipertensiune arteriala. De asemenea, la persoanele susceptibile la boli de tip vascular.

In plus, sardinele au un avantaj competitiv semnificativ fata de alti pesti grasi mai mari, deoarece practic nu contin metale grele in compozitia lor. Prin urmare, nu exista niciun motiv convingator pentru a limita consumul acestora sau pentru a le exclude din dieta pacientilor susceptibili, cum ar fi femeile insarcinate.

Autor