Ceapa, o mina de neoprit de beneficii

Ceapa este un aliment foarte popular in medicina ayurvedica. Are proprietati antibacteriene si antivirale. Este un tonic dar si un diuretic care ajuta la stimularea sistemului digestiv si promoveaza buna functionare a acestuia. De asemenea, este bogat in mangan, vitaminele B6 si C care ajuta la intarirea sistemului imunitar si participa la diferite procese metabolice, cum ar fi metabolismul proteinelor sau acizilor grasi.

Ceapa pentru a scapa de gripa

Ceapa are proprietati antibacteriene si antioxidante care curata caile respiratorii si ajuta la reducerea mucusului pentru a trata gripa si tusea. Acest aliment contine si substante sulfuroase care ar preveni reactia alergica, asa cum este cazul astmaticilor. Iata un truc vechi de la bunica care te va ajuta sa faci fata gripei. Inmuiati doua cepe feliate in ½ litru de apa timp de doua sau trei ore. Apoi, filtrati continutul. De asemenea, puteti taia ceapa in felii si o puteti pastra pe noptiera in timp ce dormiti. Dupa cum am mentionat mai devreme, acest aliment are capacitatea de a absorbi bacteriile din aer si de a le impiedica sa patrunda in organism.

Pentru tuse se taie 100g ceapa felii subtiri si se fierbe in  apa cateva minute. Se filtreaza si se adauga doua linguri de miere. Punem din nou amestecul pe foc pana obtinem un sirop gros. Luati doua pana la sase linguri pe zi.

Ceapa pentru a curata ranile

Pe langa calitatile sale antibacteriene, ceapa este un antiinfectios si antiseptic natural care ajuta la curatarea in profunzime a ranilor si favorizeaza vindecarea acestora. Pentru a face acest lucru, aplicati suc de ceapa pe zona afectata si lasati-o sa actioneze . Faceti acest lucru de doua ori pe zi, acest aliment va scapa de microbi si va accelera procesul de vindecare.

Publicitate

Ceapa pentru purificarea sangelui si prevenirea bolilor

Conform medicinei traditionale chineze, talpile picioarelor sunt direct legate de sistemul nervos si au peste 7.000 de terminatii nervoase legate de diferite parti ale corpului. Din pacate, purtarea pantofilor blocheaza aceste meridiane si inhiba stimularea acestora. Pentru a-i stimula, in afara de a merge desculti, expertii sfatuiesc sa pui noaptea cate o felie de ceapa in fiecare soseta si sa dormi cu ea. Veti observa diferenta imediat ce va treziti. Intr-adevar, dr. Joe Schwarcz de la Universitatea McGill a incercat experimentul si a descoperit ca acest aliment are capacitatea de a absorbi toxinele. Absoarbe bacteriile rele si purifica sangele. Nu ezita sa aplici acest sfat din cand in cand!

Autor