7 utilizari neasteptate pentru sare

Stiati ca sarea poate rezolva eficient multe probleme de zi cu zi? Se pare ca poate fi folosita  mai mult decat pentru gatit. Iata cele mai neobisnuite modalitati de a o  folosi.

1. Pentru curatarea tigailor si oalelor.

Sarea va indeparta cu usurinta alimentele arse de pe suprafata oalelor si tigailor. Doar le stropiti cu putina sare. Adaugati apa fierbinte. Asteptati cateva minute si apoi curatati cu un burete dur.

2). Pentru curatarea fierului de calcat.

Suprafata de lucru a fierului de calcat va fi la fel de buna daca „netezesti ” o foaie de hartie pe care a fost presarata in prealabil sare.

Porniti fierul de calcat, asteptati pana se incalzeste si repetati procedura pana cand suprafata este complet curata.

Publicitate

3). Pentru a elimina mirosurile neplacute din baie.

O solutie de sare fierbinte, foarte concentrata, este utilizata pentru a indeparta mirosurile din canalele de scurgere din bucatarie si baie.

4). Pentru a preveni aburirea ferestrelor.

Pentru a impiedica aburirea ferestrelor, puneti langa ele o punga de panza cu sare. Sarea  absoarbe umezeala si previne condensul.

Citeste si articolul :   Ce se intampla cu corpul daca alergi 30 de minute in fiecare zi

5). Pentru a debloca conducte .

Un amestec de cantitati egale de sare, bicarbonat de sodiu si otet va debloca conductele infundate. Combinati aceste trei ingrediente, turnati amestecul rezultat in scurgere si asteptati 15 minute. Apoi turnati cativa litri de apa clocotita.

6). Pentru a preveni inghetarea sticlei auto.

Pentru a preveni inghetarea geamului masinii, este necesar sa il stergeti seara cu o carpa inmuiata intr-o solutie salina concentrata.

7). Pentru a preveni inghetarea in fata casei.

Presarati un amestec de nisip si sare si dat cu el  in fata casei  pentru a preveni inghetarea.

Publicitate

Publicitate

Autor