Iata ce se intampla cand pui folie de aluminiu pe masa de calcat, o idee foarte inteligenta

Calcare perfecta! Este visul tuturor.  Pentru a avea haine impecabile, nu ezita sa folosesti un produs de zi cu zi la indemana bucatariei care iti permite sa economisesti timp la calcat, pentru un rezultat ireprosabil si fara efort. Iata un truc simplu de adoptat!

Folie de aluminiu, un ingredient pentru hainele bine calcate

Datorita conductibilitatii sale electrice si capacitatii de a difuza caldura, folia de aluminiu este un produs economic care faciliteaza calcarea si va permite sa aveti haine fara pete in doi sau trei pasi.

Pentru a-l folosi la calcat, pur si simplu acoperiti masa de calcat sub husa cu folie de aluminiu. Partea stralucitoare ar trebui sa fie in partea de sus pentru mai multa eficienta. Difuzeaza caldura fierului de calcat uniform pe toata suprafata.

Folia de aluminiu poate fi folosita si pentru calcarea tesaturilor delicate. Procesul este asadar acelasi. Pe de alta parte, este indicat sa treci fierul de calcat cu cativa centimetri deasupra hainelor  si sa nu atingi direct materialul. Pentru aceasta, este recomandat sa apasati butonul de abur al fierului de calcat la 7 pana la 10 cm de material. Actiunea combinata a aburului si caldura foliei de aluminiu va netezi tesatura.

Indiferent daca calci tesaturi standard sau tesaturi delicate precum matasea, cu siguranta vei economisi timp cu utilizarea foliei de aluminiu. Cu aceasta tehnica, calcarea unei camasi sau netezirea celor mai dificile tesaturi nu va mai fi o corvoada!

Publicitate

Folie de aluminiu: un ingredient de avut acasa

Util in bucatarie pentru a impacheta vasele si a conserva anumite alimente, acest produs poate fi folosit in diverse scopuri; este un aliat impotriva inconvenientelor vietii de zi cu zi si are suficiente atuuri in maneca pentru a deveni un must in casa!

Ascutiti foarfecele: daca perechea dvs. de foarfece nu mai este la fel de eficienta ca in prima zi, trebuie doar sa indoiti de cateva ori o foaie de aluminiu si apoi sa o taiati cu foarfeca pentru a le ascuti usor.

Spune-ti adio electricitatii statice: te-ai saturat de electricitate statica cand scoti hainele din masina de spalat? Faceti bile din folie de aluminiu si puneti-le in tambur oricand doriti sa spalati rufele.

Citeste si articolul :   Cum se foloseste uleiul de cocos pentru a stimula cresterea parului

Protejati-va periuta de dinti: daca periuta de dinti nu are o protectie adecvata, infasurati-i capul in folie de aluminiu pentru a o proteja, mai ales atunci cand calatoriti.

Curatati gratarul: gratarul dvs. este plin degrasime ? Pentru a o curata,  nu este nimic mai bun decat o minge de aluminiu. Frecati energic suprafata, astfel incat grasimea sa se desprinda, apoi inmuiati gratarul in apa cu sapun. Va fi curat ca nou.

Un ultim sfat? Protejati manerele daca doriti sa va vopsiti usile. Doar acoperiti-le cu folie de aluminiu si gata!

Fie ca este vorba de o calcare usoara sau pentru a atenua inconvenientele asociate casei, folia de aluminiu este aliatul tau!

Publicitate

Autor