Truc mic – efect mare, curatarea plitelor ceramice cu un remediu casnic igenios si incredibil de eficient

Gatitul este distractiv, dar curatarea plitei ceramice sensibile este o adevarata provocare neplacuta. Cu aceste, va puteti curata din nou plita fara prea mult efort.

Daca ati crezut ca trebuie sa folositi doar un produs de curatat special pentru a va curata plita ceramica, atunci este timpul sa va convingeti ca exista si alte solutii pentru aceste probleme.

Curatarea plitei ceramice: nicio problema cu aceste remedii casnice

Pentru ca murdarirea sa nu se usuce pe aragaz si apoi sa nu poata fi indepartata corespunzator mai târziu, cel mai bine este sa va curatati plita ceramica intr-o stare calduta nu dupa mult timp dupa ce ati decuplatat plita. In acest fel, puteti preveni arderea reziduurilor alimentare in timp.

Publicitate

Practic, plita ceramica racita poate fi curatata si cu o carpa umeda si putin lichid de spalat si apoi uscata cu o alta carpa.

Cu toate acestea, daca petele sunt mai rezistente, exista cateva trucuri de uz casnic pe care le puteti folosi pentru a scapa plita ceramica de murdaria enervanta:

Citeste si articolul :   Este cea mai puternica rugaciune dupa „Tatal nostru”! Face adevarate minuni

curatati plita ceramica cu suc de lamaie si praf de copt: Ceea ce mulți nu stiu: lamaia readuce stralucirea, iar praful de copt ajuta la mancarea arsa si la cruste. Pentru a obtine un rezultat curat, indepartati mai intai orice reziduuri grosiere de pe plita. Apoi taiati o lamaie pe jumatate si stoarceti-o pe jumatate peste zona arsa pentru a stropi zeama de lamaie peste ea. In pasul urmator, presarati continutul unui plic de praf de copt peste el si lasati totul sa se spumeze. Stergeti suprafata cu o carpa.

Indepartati petele enervante cu pastille de la  masina de spalat vase: luati o pastila si sfaramati-o cu mainile. Puneti firimiturile din pastila pe zona afectata si dizolvati-le putin pana se obtine o consistenta asemanatoare pastei. Apoi frecati si  lasati sa actioneze de obicei 15 minute, in functie de gradul de murdarire pana la 24 de ore. Apoi stergeti suprafata cu o carpa umeda.

Vaselina are grija de plita dvs. ceramica: Amestecul asemanator cu unguentul protejeaza plita de daune, deoarece se formeaza o pelicula de protectie, iar reziduurile de grasime si murdaria nu mai pot adera atat de repede. Puneti varful unui cutit pe un prosop de bucatarie si frecati vaselina pe zona curatata anterior. Cel mai bine este sa faceti acest pas cand placa este inca usor calda. Apoi lasati-l sa aiba efect pentru o perioada scurta de timp si apoi lustruiti cu o carpa moale.

Citeste si articolul :   Motivul pentru care nu trebuie sa stai cu picioarele incrusisate

Remedierea zgarieturilor cu pasta de dinti: Se intampla ca zgarieturile sa apara pe plita ceramica din mai multe motive. Puteti elimina zgarieturi foarte usoare cu pasta de dinti. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa puneti putina pasta pe o carpa si sa o frecati peste zona afectata. In mod ideal, stergeti de trei pana la patru ori pentru a obtine un rezultat optim.

Intretineți plita ceramica indepartand imediat resturile de alimente care au ars in timpul gatitului, deoarece cu cat mancarea se afla mai mult pe plita fierbinte, cu atat este mai dificil sa o curatati mai tarziu.

Daca particulele de zahar sau plasticul, de exemplu, cad pe plita ceramica in timpul gatirii, cel mai bine este sa le scoateti din zona fierbinte de gatit cu un raclet metalic cat mai curand posibil – acest lucru va preveni deteriorarea aragazului si va evita riscul de ardere a ceva.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.