Calendar ortodox 29 iulie 2021. Este praznuit ocrotitorul celor napastuiti. Rugaciunea facatoare de minuni care deschide Cerurile

Calendar ortodox 29 iulie 2021. In aceasta zi, Biserica Ortodoxa praznuieste pe Sfantul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor napastuiti.

Viata Sfantului Mucenic Calinic

Sfantul Mucenic Calinic s-a nascut in Cilicia. In anul 290, prezent in cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de pagani si dus inaintea dregatorului Sacerdon. Cand i s-a spus ca va fi spus la chinuri daca nu va lepada credinta in Hristos, Sfantul Mucenic Calinic a zis: “Mie dorit imi este a suferi pentru Domnul meu, precum ii este painea celui flamand.” I s-au pus in picioare incaltari de fier, ce aveau cuie pe interior, si asa a fost fugarit in cetatea Gangra.

Dar sfantul umbla ca si cum nu simtea durerea din ranirea picioarelor si canta psalmul lui David: “Asteptand, am asteptat pe Domnul, si a cautat la mine si a auzit rugaciunea mea. Si m-a scos din groapa patimilor si din tina noroiului, si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei”.

Citeste si articolul :   Calendar Ortodox, 4 octombrie 2020. Un mare sfant e pomenit

Pe drumul spre executie i s-a facut sete. Prin rugaciune, Dumnezeu i-a daruit apa dintr-o stanca, iar izvorul acela n-a incetat de atunci a darui apa, spre pomenirea minunii lui Dumnezeu, care s-a facut cu rugaciunile mucenicului.

Calendar ortodox 29 iulie 2021. Rugaciune facatoare de minuni catre Sfantul Mucenic Calinic

Roaga-te acestui sfant ori de cate ori te afli in momente de cumpana.

Mucenicul Tau, Doamne, Calinic, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta, pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugaciunile lui, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Autor