Cum sa te protejezi pe tine si pe cei dragi de gripa

Pentru a iesi invingator, pregateste-te serios sa-i infrunti! Virusurile sunt atat de mici incat nu pot fi vazute cu un microscop obisnuit. Acestea sunt capabile sa se inmulteasca in detrimentul celulelor corpului in care patrund, potrivit noutati.info

Imaginati-va cum ar fi daca virusurile ar avea inteligenta! Atunci ar fi mult mai dificil sa le impotrivim … Din fericire, nu avem de-a face cu un adversar atotputernic, desi foarte puternic …

Care ar trebui sa fie masurile preventive impotriva gripei si virusurilor

Cea mai eficienta protectie impotriva virusurilor este vaccinarea. Dar daca nu a functionat la timp sau aveti contraindicatii, puteti recurge la alte metode.

Evitati locurile aglomerate.

Medicii au calculat ca un pacient cu gripa infecteaza in medie 5 persoane. Prin urmare, incercati sa nu fiti aproape de cineva care stranuta si tuseste. Daca acest lucru nu este posibil, purtati o masca medicala. Purtati-o astfel incat sa va acopere complet nasul si gura si sa fie bine fixata. Incercati sa nu atingeti masca inutil, iar daca o atingeti sau o scoateti, spalati-va bine mainile. Unele modele pot fi utilizate timp de 4 sau chiar 6 ore. Dar, de regula, o masca obisnuita este purtata timp de aproximativ 2 ore.

Incercati sa nu stati foarte mult in frig!

Plimbarile sunt foarte utile, dar este important sa va imbracati calduros pentru a nu ingheta. In caz contrar, imunitatea se va slabi si deveniti vulnerabili la infectie.

Citeste si articolul :   Cinci remedii eficiente pentru durerile de cap

Citeste mai multe pe Noutati.info

Autor