5 probleme de sanatate provocate de telefoanele mobile

Un telefon mobil obisnuit contine mai multe bacterii decat un scaun de toaleta. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca aceste dispozitive populare, potrivit expertilor, sunt cauza dezvoltarii unei largi varietati de tulburari.

1. Probleme oculare

Privirea indelungata a unui obiect mic va provoca uscarea ochilor. In acest caz, obiectul mic este ecranul unui telefon mobil sau smartphone. Ochii uscati provoaca inflamatii si infectii. Oamenii de stiinta au descoperit ca, cu cat copiii se uita mai mult la smartphone-uri, cu atat este mai mare riscul miopiei la varsta adulta.

2. Probleme cu spatele

Datorita telefoanelor mobile, postura noastra se schimba. Expertii observa o crestere constanta a numarului de persoane care se plang de dureri de gat si umeri. Si pentru toata lumea, pentru ca tinem de multe ori telefonul cu umarul la ureche atunci cand facem ceva simultan cu ambele maini. Acesta este motivul pentru care trebuie sa cumparati o casca wireless dedicata daca aveti apeluri lungi si frecvente.

3. Probleme cu maxilarul

Cu cat utilizati telefonul mobil mai des, cu atat mai mult se schimba pozitia maxilarului. Maxilarul inferior devine mai slab. Odata cu inaintarea in varsta, elasticitatea pielii scade si, cu cat inclinam capul mai lung si mai des spre ecranul smartphone-ului, cu atat este mai rau pentru maxilar si aspect in general. Asadar, tineti telefonul drept in fata dvs. daca navigati.

4. Probleme de acnee

Smartphone-urile au un numar imens de microbi pe care ii aplicam constant pe pielea noastra. Daca pielea ta se acopera rapid de acnee din cauza oricarei invazii microbiene, atunci foloseste o casca fara fir.

Citeste si articolul :   Cinci lucruri mai putin stiute despre ardeiul iute. Beneficii uimitoare

5. Probleme de auz

Astazi telefoanele mobile au inlocuit jucariile , dar inca emit acelasi sunet puternic. Si, de asemenea, o facem mai puternica atunci cand incercam sa ne protejam de zgomot in transportul public.

Autor