Daca ai acasa una dintre aceste 7 plante: ai grija de ea pentru ca ai o adevarata comoara

Vestea buna este ca ne putem ajuta de plante pentru a ne purifica locuinta.

Dracaena marginata(Copacul dragon)

In forma de palmier, este originar din Africa si se adapteaza foarte bine la interiorul casei. Usor de intretinut, are nevoie de udare regulata si necesita lumina, dar atentie: fara lumina directa a soarelui. Are frunze foarte lungi cu tonuri rosii. Aceasta planta frumoasa va purifica casa, filtreaza toate gazele poluante si in principal formaldehida, care este un compus chimic care se elibereaza din toate tipurile de vopsele si lacuri, precum si din produse cosmetice si de igiena.

Limba soacrei sau sansevière

Cu frunzele sale alungite de culoare verde inchis cu margini galbene, este una dintre cele mai cunoscute si mai comune in casele noastre. Elimina tot felul de substante toxice care raman in casa. Nu consuma multa apa si au nevoie de lumina, sunt rezistente la schimbarile de temperatura.

Ficus de cauciuc (Ficus elastica)

Aceasta planta ajuta la indepartarea formaldehidei din mediu, dar are si o alta proprietate grozava. Ajuta la mentinerea unui mediu cu umiditate buna. Udarea trebuie sa fie moderata si facuta numai cand substratul este uscat cu cel putin doua degete. Are nevoie de locuri luminoase si tolereaza cu usurinta schimbarile climatice? Uda-l la fiecare 2 zile.

Aloe vera

Aceasta planta binecunoscuta este ideala pentru interiorul caselor noastre. Reimprospateaza si purifica atmosfera, absoarbe tot felul de substante toxice si produce o calitate excelenta a oxigenului. Dintre toate cele mentionate pana acum, aceasta este poate una dintre cele mai fragile. Are nevoie de expunere zilnica la soare. Cu toate acestea, trebuie avuta grija la udarea excesiva, precum si la expunerea la temperaturi scazute. Aceasta planta are si talentul de a ne avertiza cand ceva nu este in regula.

Clorofitum, Voalul-miresei

Aceasta planta elimina toxinele precum monoxidul de carbon si formaldehida, care sunt prezente in principal in lacuri si vopsele. Aceasta planta este ideala in interior, deoarece nu tolereaza  temperaturile scazute si inghetul. Are nevoie moderata de lumina, sa fie udat o data pe saptamana iarna.

Epipremnum aureum( Iedera diavolului)

Este cea mai cunoscuta planta pentru purificarea aerului, absorbind o cantitate mare de substante toxice. Intretinerea acestuia este foarte usoara daca va asigurati ca substratul este intotdeauna umed, dar niciodata in exces. Este o planta care creste foarte usor la lumina putina sau la umbra. Umiditatea ambientala este favorabila.

Citeste si articolul :   Ce nume se sarbatoresc de Florii. Cui sa ii spui "La multi ani"

Crizantema

Crizantema este planta de baza pentru curatarea aerului, potrivit unui raport NASA. Elimina aproape toate toxinele din mediu, reinnoieste aerul din casa noastra. Este o planta foarte usor de ingrijit. Ca si in cazul aproape tuturor plantelor, este necesar sa se mentina substratul aproape intotdeauna umed, dar niciodata imbibat cu apa. Cu toate acestea, lumina directa a soarelui trebuie evitata, mai ales vara.

Publicitate

Publicitate

Autor