Iata de ce ar trebui sa mananci castraveti in fiecare zi

Beneficiile  castravetilor

Este o leguma cu continut scazut de calorii care contine doar 16 kilocalorii la 100 de grame si este 96% apa. Este un excelent calmant de sete care hidrateaza organismul, compus in principal din minerale, oligoelemente si foarte bogat in vitaminele B, C, E si provitamina A.

Un antioxidant

Coaja  castravetilor este formata in principal din elemente antioxidante, motiv pentru care cel mai bine este sa-l mananci cu coaja . In acest caz, asigurati-va ca,  castravetii sunt organici si asigurati-va ca ii clatiti bine.

Publicitate

O sursa de antioxidanti

Cucurbitacina C (responsabila pentru amaraciune) din castraveti are proprietati antiinflamatorii. Plin de antioxidanti, castravetele lupta cu organismul impotriva prezentei radicalilor liberi responsabili de boli si imbatranirea prematura a celulelor.

Un aliat in slabire

Foarte scazut in calorii, castravetele favorizeaza senzatia de satietate si arderea grasimilor datorita histaminei care este eliberata atunci cand este mestecat indelung. Cercetatorii japonezi afirma ca „indicele sau masticator ridicat favorizeaza eliminarea grasimii abdominale”. Consumul de castraveti cu cincisprezece minute inainte de masa ajuta la reducerea caloriilor acumulate intr-o masa.

Citeste si articolul :   Atentie la paracetamol. Reactiile grave pe care le poate produce

Lupta impotriva colesterolului rau

Peroxidaza din coaja  castravetilor este o proteina care scade nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor din organism si reduce astfel problemele cardiace.

Un producator de insulina

Castravetele este un aliat pentru persoanele cu diabet deoarece contine un hormon care ajuta la scaderea nivelului de glucoza din sange si este folosit de pancreas pentru a produce insulina.

Pentru cresterea parului

Castravetele este bogat in siliciu si sulf, doi compusi care favorizeaza hidratarea si cresterea parului. Consumul unei salate de castraveti, morcovi si salata verde este combinatia castigatoare pentru un par sanatos.

Respiratie proaspata

Datorita substantelor sale fotochimice, castravetele distruge bacteriile gasite in cavitatea bucala,  intareste dintii. Inlocuiti apa de gura cumparata din magazin cu suc de castraveti pentru a face gargara.

Un diuretic

Consumul regulat de castraveti este benefic pentru rinichi deoarece actioneaza ca un diuretic natural care ajuta la eliminarea deseurilor din organism prin urina si previne formarea pietrelor la rinichi.

Citeste si articolul :   Uite de ce nu trebuie aruncate pachetele de siliciu de la incaltaminte

Analgezic

Siliciul din castraveti este bun pentru articulatii deoarece intareste tesuturile. Consumul de suc de castraveti/morcovi amelioreaza durerile musculare si de artrita si previne deteriorarea unghiilor .

Un antistres

Piridoxina din castraveti are proprietati relaxante care ii confera o proprietate linistitoare care ajuta la combaterea stresului si a anxietatii.

Publicitate

Publicitate

Autor